Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer

Ingenjörens nyårsquiz 2022

0
I januari rapporterade Ingenjören att arbetslösheten bland ingenjörer var den näst lägsta på 10 år. Vilken inriktning på civilingenjörsutbildning hade den allra lägsta arbetslösheten?

I februari skrev Ingenjören om en operaföreställning som planerades i reaktorhallen på KTH. Handlingen är baserad på en bok av en svensk nobelpristagare i fysik. Vad heter han?

I mars hade Sveriges Ingenjörer sammanställt den årliga löneenkäten. Hur många procent hade lönerna ökat för civilingenjörer inom it-sektorn under 2021?

I april undersökte Ingenjören vilka inriktningar på ingenjörsutbildningar som ger högst och lägst lön. Vilket utbildningsprogram för civilingenjörer tror du ger högst lön?

I maj skrev vi om att det lönar sig för ingenjörer att byta jobb. Hur mycket högre månadslön (i genomsnitt) fick civilingenjörer i privat sektor som bytte jobb under 2021 – jämfört med dem som inte bytt jobb?

I juni röstade riksdagen igenom det nya omställningsstudiestödet. Hur stor andel av lönen kan man som mest få med det nya studiestödet?

I juli intervjuade vi nätverket Kraftkvinnorna som undersökt hur jämställda 284 energibolag är. Hur stor andel av bolagen fick noll poäng i undersökningens jämställdhetsindex?

I augusti skrev Ingenjören om fördelar och fallgropar med löneväxling. För att löneväxling ska vara en bra affär ska man ha en månadslön inom ett visst spann, vilket?

I september var det val i Sverige. Ingenjören undersökte hur många ingenjörer som det finns i den nya riksdagen. Hur många tror du?

I oktober intervjuade Ingenjören Pär Olsson, professor i kärnteknik på KTH som forskar på SMR (små modulära reaktorer). Vilket ämne testar forskarna för att kyla reaktorerna?

I november kom ny statistik om ingenjörsexamina. Hur många tog en civilingenjörsexamen i Sverige 2021/2022?

I december intervjuade vi Gunilla Resare som skrivit en bok om sin farmor Vera Sandberg, den första kvinna i Sverige som tog en ingenjörsexamen. På vilken högskola läste Vera Sandberg?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here