En finurlig mattelärare fick Pernilla Wittung Stafshede att vilja söka till Chalmers. Snart fyrtio år senare driver hon ett eget forskningslabb, med målet att förstå den komplexa kemin som orsakar demenssjukdomar.
Where can I turn for support in practical matters as a doctoral student? What are my rights and obligations? Caroline Hövik at Sveriges Ingenjörer shares her best pieces of advice.
Vad gör jag om jag vill byta handledare? Vad händer om jag blir sjuk? Caroline Hövik på Sveriges Ingenjörer ger råd kring några viktiga saker du bör ha koll på som doktorand.
Kvinnliga forskare tappar betydligt mer i produktivitet när de blir föräldrar än män. Det gapet blir sedan svårt att ta igen och påverkar den framtida forskarkarriären.
Igelbäcken i Solna är hårt kontaminerad med den miljöfarliga kemikalien PFAS. I sommar har en grupp forskare tittat närmare på hur vattenväxter kan användas för att rena vattnet.
Varför blir vissa allvarligt sjuka av TBE-viruset och andra inte? Ingenjören Ebba Rosendal har hittat några avgörande ledtrådar som kan få betydelse i jakten på ett botemedel.
Ingenjörskarriär Att bli specialist innebär att du får en nyckelroll på företagets teknologiska resa. Men se upp så att du inte hamnar i en återvändsgränd.
Den första prototypen av ett "minikärnkraftverk" med ny teknik kan stå klar i Oskarshamn 2024. Ingenjören har intervjuat Pär Olsson, professor i kärnenergiteknik på KTH, som leder projektet.