Bättre ingenjörsutbildning önskas

Foto: Redaktionen.

Måns Östring är med på årets fullmäktige som representant för de stora tekniska högskolorna. När han inte är fackligt engagerad undervisar Måns i reglerteknik på Linköpings tekniska högskola. Han är också en av dem som nominerats till förbundsstyrelsen. Måns Östring är med på årets fullmäktige som representant för de stora tekniska högskolorna. När han inte är fackligt engagerad undervisar Måns i reglerteknik på Linköpings tekniska högskola. Han är också en av dem som nominerats till förbundsstyrelsen

Det här är ditt första fullmäktige, vad är ditt intryck efter första dagen?

— Det har varit väldigt intressant, introduktionen och exempelvis den ekonomiska redovisningen är föredömligt gjord.

Vad förväntar du dig av fullmäktige?

— Att få nya perspektiv, det är intressant att få en inblick i andra branscher och områden. Jag ser också fram emot att lyssna på diskussionerna om exempelvis de internationella studenterna (som en av motionerna handlar om, reds anm).

Du har själv skrivit en motion, vad handlar den om?

— Den handlar om kvaliteten i ingenjörsutbildningarna. Det är stora förändringar inom utbildningsområdet just nu.

Kan du ge något konkret exempel?

— Ja, införandet av ett kvalitetssystem. Det finns en risk för suboptimering, det vill säga att man bara tar fasta på det som är mätbart i en utbildning och därmed glömmer bort resten.

Hur har du förberett dig inför de här dagarna?

— Genom att läsa handlingarna och funderat kring frågorna.

Fotnot: Måns Östring blev invald som förbundsstyrelseledamot vilket också Ulrika Lindstrand, Mikael Öhman och Daniel Eriksson blev. Läs mer om den nya styrelsen

Lämna en kommentar

Senaste nytt

  • Frost

    Goda helger önskar Ingenjören! Vi är tillbaka 7 januari

    Vi på Ingenjören tar helgledigt. Vi är tillbaka den 7 januari. Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn där vi lägger ut lästips. Goda helger önskar vi alla läsare! 
  • Så  här mycket kostar det att vara sjuk

    Så här mycket kostar det att vara sjuk

    Om du har en månadslön på 50 000 kronor kostar en sjukvecka drygt 5 000 kronor före skatt. Redan efter två sjukveckor blir lönen lägre om du inte har kollektivavtal. Här kan du se vad korta och längre sjukperioder kostar dig.
  • Ingenjör tar silver i minnes-VM

    Ingenjör tar silver i minnes-VM

    När Minnes-VM arrangerades tidigare i höstas fick en svensk ingenjör kliva upp på prispallen. ”Det är skönt att ha minnesteknik som ett verktyg även i vardagen. Det ger lite extra självförtroende” säger silvermedaljören Sylvain Arvidieu.
  • Ingenjörsinriktningarna som ger högst lön

    Ingenjörsinriktningarna som ger högst lön

    11 300 respektive 6 900 kronor skiljer det i månaden mellan de som gått det civilingenjörs- eller högskoleingenjörsprogram som ger högst respektive lägst lön.
  • SLU startar helt nytt civilingenjörsprogram  

    SLU startar helt nytt civilingenjörsprogram  

    Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, kommer starta sitt första civilingenjörsprogram, troligen hösten 2026.  Programmet blir unikt i sitt slag och satsningen ska snabba på omställningen till ett mer hållbart och teknologiskt avancerat jord- och skogsbruk.