Bättre ingenjörsutbildning önskas

Foto: Redaktionen.

Måns Östring är med på årets fullmäktige som representant för de stora tekniska högskolorna. När han inte är fackligt engagerad undervisar Måns i reglerteknik på Linköpings tekniska högskola. Han är också en av dem som nominerats till förbundsstyrelsen. Måns Östring är med på årets fullmäktige som representant för de stora tekniska högskolorna. När han inte är fackligt engagerad undervisar Måns i reglerteknik på Linköpings tekniska högskola. Han är också en av dem som nominerats till förbundsstyrelsen

Det här är ditt första fullmäktige, vad är ditt intryck efter första dagen?

— Det har varit väldigt intressant, introduktionen och exempelvis den ekonomiska redovisningen är föredömligt gjord.

Vad förväntar du dig av fullmäktige?

— Att få nya perspektiv, det är intressant att få en inblick i andra branscher och områden. Jag ser också fram emot att lyssna på diskussionerna om exempelvis de internationella studenterna (som en av motionerna handlar om, reds anm).

Du har själv skrivit en motion, vad handlar den om?

— Den handlar om kvaliteten i ingenjörsutbildningarna. Det är stora förändringar inom utbildningsområdet just nu.

Kan du ge något konkret exempel?

— Ja, införandet av ett kvalitetssystem. Det finns en risk för suboptimering, det vill säga att man bara tar fasta på det som är mätbart i en utbildning och därmed glömmer bort resten.

Hur har du förberett dig inför de här dagarna?

— Genom att läsa handlingarna och funderat kring frågorna.

Fotnot: Måns Östring blev invald som förbundsstyrelseledamot vilket också Ulrika Lindstrand, Mikael Öhman och Daniel Eriksson blev. Läs mer om den nya styrelsen

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar