Nya i förbundsstyrelsen

Tre nya ledamöter har valts in i Sveriges Ingenjörers styrelse.

Carl Johan Sandelin och Mikael Andersson är nya ledamöter i förbundsstyrelsen. Foto: Anders Ripa.

Tre nya ledamöter har valts in i Sveriges Ingenjörers styrelse.

Carl Johan Sandelin är civilingenjör från Y-linjen, Linköpings tekniska högskola. Han arbetar med utveckling inom kraftverksindustrin på Alstom Power Sweden i Norrköping och är chef för två teknikkontor.

Carl Johan Sandelin har varit styrelseledamot för Akademikerföreningen vid Alstom Power i fem år, varav två år som ordförande. Han har också suttit i Sveriges Ingenjörers fullmäktige både som ordinarie ledamot och som ersättare sedan 2002.

– Kompetensutveckling, jämställdhet och miljöfrågor är några områden som intresserar min särskilt. I min roll som chef hanterar jag arbetsmiljöfrågor och personalfrågor, säger han.

Mikael Andersson är brandingenjör och civilingenjör i riskteknik vid Luleå tekniska universitet.  Sedan han tog examen för drygt tio år sedan har han varit anställd i Luleå kommun, från 2006 som ställföreträdande räddningschef.  Han har varit ledamot i Sveriges- Brand- och riskahanteringsingenjörer sedan 2005 och i Akademikerföreningens styrelse sedan 2010. I Sveriges Ingenjörers fullmäktige har han deltagit förra året och i år.

– Jag tycker att det är viktigt att Sveriges Ingenjörer är ett förbund där varje ingenjör upplever en konkret nytta med att vara medlem.  Förbundet är redan bra på att göra medlemsnyttan tydlig men här kan vi bli ännu bättre.

Som ny representant för teknologerna i förbundsstyrelsen valdes Johan Billman som läser civilingenjörsprogrammet teknisk fysik vid Linköpings tekniska högskola.

 Karin Virgin

 

 

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Arbetsgivarnas krav: ta bort arbetstidsförkortningen  

Arbetsgivarnas krav: ta bort arbetstidsförkortningen  

Arbetsgivarna vill riva upp avtalen om arbetstidsförkortning i form av tidbanker som finns sedan många år tillbaka. Skälet är hotet om lagstiftning om kortare arbetstid. Det här bedöms bli avtalsrörelsens stora knäckfråga. Kan den till och med leda till strejk?
Fler artiklar