Förhandlingarna fortsätter

Förhandlingarna mellan facken inom industrin och motparterna inom industrin har nu gått in i ett intensivt skede och snart kliver Opo, de opartiska ordförandena, in i förhandlingarna.Förhandlingarna mellan facken inom industrin och motparterna inom industrin har nu gått in i ett intensivt skede och snart kliver Opo, de opartiska ordförandena, in i förhandlingarna.

Camilla Frankelius

– Just nu kan vi inte säga så mycket mer än att det pågår intensiva förhandlingar mellan parterna, säger Camilla Frankelius, Sveriges Ingenjörers förhandlingschef inom industrin.
Förbundets delegationer, som består av förtroendevalda medlemmar, har möten varje vecka för att diskutera och ta ställning till olika avtalsförslag. Avtalsförhandlingarna inom industrin inleddes i början på januari med att arbetsgivarna yrkade på ett treårigt avtal medan fackförbunden var inriktade på ett ettårigt avtal och löneökningar på 2,8 procent.

Den 6 februari kom TAG med ett första bud på ett treårigt avtal med en löneökning på 4,5 procent. Budet skulle innebära en ökning på 1,5 procent per år vilket motparterna Sveriges Ingenjörer, Unionen och IF Metall inte tyckte var tillräckligt.
Anna Eriksson

Tidigare artiklar på ingenjoren.se angående 2013 års förhandlingarna inom industrin:
Första TAG-budet ligger lågt
Nu startar förhandlingarna

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Arbetsgivarnas krav: ta bort arbetstidsförkortningen  

Arbetsgivarnas krav: ta bort arbetstidsförkortningen  

Arbetsgivarna vill riva upp avtalen om arbetstidsförkortning i form av tidbanker som finns sedan många år tillbaka. Skälet är hotet om lagstiftning om kortare arbetstid. Det här bedöms bli avtalsrörelsens stora knäckfråga. Kan den till och med leda till strejk?
Fler artiklar