Fler än vanligt nominerade till förbundsstyrelsen

Skylt Sveriges Ingenjörer
Under mars kommer flera tusen medlemmar i Sveriges Ingenjörer få ett mejl med den stora medlemsundersökningen som genomförs i varje år.

I förra veckan gick tiden ut för att lämna förslag på nya personer till Sveriges Ingenjörers styrelse. Resultatet är ett 20-tal förslag. Nu går valberedningen vidare – och den första frågan till de nominerade är om de är intresserade av uppdraget.

Det varierar mycket från år till år hur många som nomineras till styrelsen, men det 20-tal som nominerats i år är klart fler än de 10-15 som varit det högsta antalet tidigare, berättar valberedningens vice ordförande Maygon Wendel Lesenius.

– Det är jätteroligt att vi fått så många förslag. Nu skickar vi en förfrågan till de nominerade om de vill stå kvar. Det kan vara fantastiska kandidater men om de inte vill eller det inte fungerar att sitta i styrelsen just nu så blir det inte bra, säger hon.

För dem som är intresserade av att sitta i styrelsen tar nästa steg vid. De får skicka in sitt cv eller en beskrivning. Efter sommaren tittar valberedningen på materialet, pratar med kandidaterna och diskuterar sammansättningen i styrelsen.

I sommar och i höst går valberedningen också igenom vilka i den nuvarande styrelsen som vill sitta kvar. Det är möjligt att åtminstone några ledamöter väljer att avgå, men det är inget som valberedningen har uppgifter om eller vill tala om nu.

– Det blir en spännande höst, säger Maygon Wendel Lesenius.

Valberedningens förslag skickas ut tillsammans med handlingarna inför Ingenjörsfullmäktige i höst.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

  • Frost

    Goda helger önskar Ingenjören! Vi är tillbaka 7 januari

    Vi på Ingenjören tar helgledigt. Vi är tillbaka den 7 januari. Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn där vi lägger ut lästips. Goda helger önskar vi alla läsare! 
  • Så  här mycket kostar det att vara sjuk

    Så här mycket kostar det att vara sjuk

    Om du har en månadslön på 50 000 kronor kostar en sjukvecka drygt 5 000 kronor före skatt. Redan efter två sjukveckor blir lönen lägre om du inte har kollektivavtal. Här kan du se vad korta och längre sjukperioder kostar dig.
  • Ingenjör tar silver i minnes-VM

    Ingenjör tar silver i minnes-VM

    När Minnes-VM arrangerades tidigare i höstas fick en svensk ingenjör kliva upp på prispallen. ”Det är skönt att ha minnesteknik som ett verktyg även i vardagen. Det ger lite extra självförtroende” säger silvermedaljören Sylvain Arvidieu.
  • Ingenjörsinriktningarna som ger högst lön

    Ingenjörsinriktningarna som ger högst lön

    11 300 respektive 6 900 kronor skiljer det i månaden mellan de som gått det civilingenjörs- eller högskoleingenjörsprogram som ger högst respektive lägst lön.
  • SLU startar helt nytt civilingenjörsprogram  

    SLU startar helt nytt civilingenjörsprogram  

    Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, kommer starta sitt första civilingenjörsprogram, troligen hösten 2026.  Programmet blir unikt i sitt slag och satsningen ska snabba på omställningen till ett mer hållbart och teknologiskt avancerat jord- och skogsbruk.
Frost

Goda helger önskar Ingenjören! Vi är tillbaka 7 januari

Vi på Ingenjören tar helgledigt. Vi är tillbaka den 7 januari. Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn där vi lägger ut lästips. Goda helger önskar vi alla läsare! 
Fler artiklar