Distrikt Uppsala vill att medlemmarna fortsätter lära sig saker

Delar av styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Uppsala: Jan Tegnér, Titti Öhrstedt (ordförande), Lisa Nirell (ordförande) och Abdulkadir Moalim.
Delar av styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Uppsala: Jan Tegnér, Titti Öhrstedt (ordförande), Lisa Nirell (ordförande) och Abdulkadir Moalim. Foto: Annika Prine

Medlemmar i Sveriges Ingenjörer ska ha chansen att gå på intressanta aktiviteter, tycker Lisa Nirell och Titti Öhrstedt. Därför engagerade de sig i Sveriges Ingenjörer distrikt Uppsala, där de nu delar på ordförandeskapet.

Lisa Nirell och Titti Öhrstedt, ni har just valts om som ordförande för distrikt Uppsala. Vad skulle ni vilja hälsa till medlemmarna?

– Häng med, var med och fortsätt lära er nya saker.

Är det distriktets roll, tycker ni?

– Ja, att hitta på aktiviteter som är intressanta och utvecklande för medlemmar så att de får en merkänsla. Studiebesök på spännande företag. Och att medlemmarna får ta med sina kollegor, så att vi kan visa även icke-medlemmar vad Sveriges Ingenjörer kan erbjuda.

Hur känns det att fortsätta som ordförande? Vad vill ni?

– Det känns bra och viktigt att fortsätta, att just ordna intressanta aktiviteter. Jag vill själv ta del av föreläsningar och annat, och då måste ju någon göra det, så jag gör det även för egen del, säger Lisa Nirell.

– Jag tycker också att det känns bra, säger Titti Öhrstedt. Det är väldigt skönt också att vi är två ordförande, vi kan bolla idéer med varandra. Vi fungerar bra ihop och det blir inte så mycket press när man är två.

Distrikt Uppsala

Styrelse:
Titti Öhrstedt, ordförande, projektledare, Bjerking
Lisa Nirell, ordförande, valideringsledare, Novavax
Jan Tegnér, systemingenjör, Saab
Abdulkadir Moalim, student
Alexis Boucharin, Scrum Master, Imint

Antal medlemmar i distriktet: 6 145
28 procent kvinnor, 72 procent män.

Arbetsgivarna där flest medlemmar jobbar:

  • GE Healthcare Bio-Sciences AB Boländerna Uppsala
  • Forsmarks kraftgrupp AB
  • Uppsala universitet, Universitets-förvaltningen
  • Uppsala universitet
  • Sandvik Coromant AB Gimo

För dem som inte känner er: vilka är ni?

– Jag, Titti Öhrstedt, jobbar som projektledare på konsultföretaget Bjerking. Jag jobbar just nu med två hyfsat stora projekt i Uppsala, varav ena är på Studenternas fotbollsarena. Jag har varit aktiv i distriktet sedan 2012 när jag kom hem från att ha bott och arbetat i England i 8 år. Jag gillar mat (helst serverad), fika, träna, läsa och min familj.

– Och jag, Lisa Nirell, är civilingenjör i molekylär bioteknik och jobbar nu som valideringsledare på Novavax som utvecklar vaccinadjuvans, ett hjälpämne för att förstärka effekten av vaccin. Jag har varit mer och mindre aktiv i distriktsstyrelsen i ett antal år.

Hur är blandningen bland er som sitter i styrelsen?

– Det var två som slutade i styrelsen nu, Emma Oller Westerberg och Matilda Niemi. Det blev för mycket för dem eftersom de satsar på studierna då de går sista året. Så nu är vi tre män och två kvinnor i styrelsen. Vi skulle önska att vi var lite fler som vill hitta på och ordna aktiviteter.

Hur gör ni för att engagera teknologer?

– Vi är inte ute på universitetet och raggar. Emma och Matilda har hållit i det. Det är svårt att ragga nya medlemmar i allmänhet. Vi jobbar över 40 timmar i veckan och har familj – då har man inte tid över om man ska hålla i längden.

Vad händer i distriktet under 2019?

– Nu i dagarna ordnar Emma och Matilda en föreläsning om att starta eget tillsammans med Drivhuset. Det är deras sista uppdrag i styrelsen. Sedan har vi en planerad föreläsning i höst med OS-medaljören på skridskor Tomas Gustafson.

Vilken aktivitet lockade flest under 2018?

– Årsmötet var populärt. Då hade vi föreläsningen ”Hjärnan och jag” om hur vi fungerar kontra hur hjärnan fungerar, hur vi till exempel reagerar när det plingar till i mejlen. Föreläsningar om karriär, personlig utveckling och ledarskap är folk intresserade av, säger Lisa Nirell.

– Studiebesök är också populära, men ett problem är tiderna, säger Titti Öhrstedt. Vi var på elvägsprojektet E-road Arlanda, men då behövde man åka från Uppsala klockan 15 för att hinna vara där innan det blev för mörkt. Men det var ett jättebra besök så dit skulle jag gärna åka igen. Det är superintressant med nya drivmedelsmetoder.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Mest läst 2024: Lön, antagningspoäng och CV-lögner

Mest läst 2024: Lön, antagningspoäng och CV-lögner

De 30 mest lästa artiklarna på Ingenjören.se 2024 handlar bland annat om lön per bransch, lön för egenföretagare, vad man gör när jobbet inte känns kul längre och ingenjörer som krävs på skadestånd.
Fler artiklar