Här är förmånerna som används mest

Lönestatistik, webbinarium och rådgivning.

Vad använder medlemmar i Sveriges Ingenjörer mest av de förmåner man kan få av facket? Svaret finns här.

Som medlem i Sveriges Ingenjörer finns en rad förmåner – allt från rabatter på banklån och tågbiljetter, till juridisk hjälp, karriärtjänster, patentrådgivning och stöd för att driva eget företag.

– Medlemmar använder facket både när de har problem och till positiva grejer. En trendspaning nu är att det är mycket fokus på lön, råd inför lönesamtalet och granskning av avtal för att man fått nytt jobb, säger Emma Sallnäs som ansvarar för Sveriges Ingenjörers rådgivning.

Och det märks också i vilka förmåner som används mest:

  1. Saco lönesök
  2. Webbinarier och seminarier
  3. Telefonsamtal till rådgivningen
  4. Förhandlingshjälp
  5. E-postfrågor till rådgivningen
  6. Granskning av anställningsavtal
  7. Cv-granskning
  8. Intervjuträning
  9. Linkedin-granskning
  10. Karriärcoachning
  11. Digital chefsskola

Fler – och en raket

Men det finns fler populära förmåner även utöver de här. Som stipendier och fonder, försäkringar, som många medlemmar tar, inkomstförsäkringen – som fyller ut a-kassan om man blir arbetslös, och Ny Teknik som många läser.

Du hittar alla förmåner samlade här.

En raket på listan för det senaste året är webbinarierna.

Natasha Kavalic

Natasha Kavalic

– När seminarierna på grund av pandemin blivit digitala har vi nått ut till riktigt många medlemmar, säger Natasha Kavalic, chef för utvecklingen av medlemsförmåner på Sveriges Ingenjörer.

Hon pekar på att Sveriges Ingenjörer vill vara ett stöd för medlemmarna från studietiden och under hela yrkeslivet. Förmånerna tas fram utifrån det.

– Vår roll är att inspirera medlemmar till att utvecklas i sitt yrkesliv. Vi tar inte arbetsgivarens ansvar för kompetensutveckling av sina anställda men lyfter och öppnar ögonen för olika ämnen. Och man kan få prova på saker. Som med karriärcoachning, där man får tre samtal. Sedan kanske man vänder sig till arbetsgivaren för att fortsätta.

Natasha Kavalic menar att styrkan med Sveriges Ingenjörer är att man samlar just ingenjörer.

– Vi är de enda som samlar så många. Det är en förmån i sig. Det ger medlemmen olika möjligheter att träffa och nätverka med andra ingenjörer. Det är oerhört värdefullt.

Nya förmåner och fler på gång

Vilka förmåner som erbjuds utvecklas kontinuerligt. Det senaste året har till exempel Fråga rekryteraren och Digital chefsskola tillkommit.

– Det styrs av vilka behov vi ser hos medlemmarna och också att vi omvärldsspanar och är lyhörda för de trender som sker i vår omvärld, säger Natasha Kavalic.

I år kommer en mentortjänst som gör det möjligt att ha en mentor digitalt. Förbundet tittar också på fler möjligheter att nätverka digitalt och om det finns stöd att erbjuda för hemarbete och distansstudier.

Är det någon förmån du vill rekommendera?

– Det kanske inte är direkt en förmån, men om man är intresserad av lokala frågor och att jobba med andra ingenjörer så rekommenderar jag möjligheten att engagera sig i distriktsverksamheten och genomföra aktiviteter lokalt.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

  • Frost

    Goda helger önskar Ingenjören! Vi är tillbaka 7 januari

    Vi på Ingenjören tar helgledigt. Vi är tillbaka den 7 januari. Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn där vi lägger ut lästips. Goda helger önskar vi alla läsare! 
  • Så  här mycket kostar det att vara sjuk

    Så här mycket kostar det att vara sjuk

    Om du har en månadslön på 50 000 kronor kostar en sjukvecka drygt 5 000 kronor före skatt. Redan efter två sjukveckor blir lönen lägre om du inte har kollektivavtal. Här kan du se vad korta och längre sjukperioder kostar dig.
  • Ingenjör tar silver i minnes-VM

    Ingenjör tar silver i minnes-VM

    När Minnes-VM arrangerades tidigare i höstas fick en svensk ingenjör kliva upp på prispallen. ”Det är skönt att ha minnesteknik som ett verktyg även i vardagen. Det ger lite extra självförtroende” säger silvermedaljören Sylvain Arvidieu.
  • Ingenjörsinriktningarna som ger högst lön

    Ingenjörsinriktningarna som ger högst lön

    11 300 respektive 6 900 kronor skiljer det i månaden mellan de som gått det civilingenjörs- eller högskoleingenjörsprogram som ger högst respektive lägst lön.
  • SLU startar helt nytt civilingenjörsprogram  

    SLU startar helt nytt civilingenjörsprogram  

    Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, kommer starta sitt första civilingenjörsprogram, troligen hösten 2026.  Programmet blir unikt i sitt slag och satsningen ska snabba på omställningen till ett mer hållbart och teknologiskt avancerat jord- och skogsbruk.
Så  här mycket kostar det att vara sjuk

Så här mycket kostar det att vara sjuk

Om du har en månadslön på 50 000 kronor kostar en sjukvecka drygt 5 000 kronor före skatt. Redan efter två sjukveckor blir lönen lägre om du inte har kollektivavtal. Här kan du se vad korta och längre sjukperioder kostar dig.
Fler artiklar