Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemIngenjörenCaroline fick pris som årets teknolog

Caroline fick pris som årets teknolog

Foto: Eva Olssson.

I år var det Caroline Bouzi som går sista året på maskinsektionen på KTH som knep första platsen i tävlingen ”Future Leader Award”.
— Jag är stolt och glad och tycker det är jätteroligt, säger Caroline själv om utmärkelsen när Ingenjören får tag på henne.

Det är sjunde gången som Kungliga Tekniska Högskolan arrangerar Future Female Leader Award (FFLA) som är en tävling som syftar till att lyfta fram och belöna KTH: s mest framstående kvinnliga teknolog.

Tävlingen vänder sig till att kvinnliga studenter som läser till civilingenjör eller arkitekt på KTH i Stockholm och som ämnar ta examen under läsåret.

Kriterierna för att söka till tävlingen är att man ska ha ett genuint intresse för teknik och att driva utvecklingen i teknikbaserade företag, samt och att man har en internationell erfarenhet och påvisad erfarenhet av ledarskap och drivkraft.

Caroline Bouzi som läser design- och produktframtagning på maskinprogrammet på KTH uppfyllde juryns krav och fick i tisdags ta emot ett pris på Grand Hotell i Stockholm.

Vinnaren får värdefulla erfarenheter
Förutom äran består priset av ett traineeprogram där vinnaren under en period av 18 månader får jobba på tre av de företagen som är med i tävlingen. De sex företagen är: Astra Zeneca, Electrolux, Ericsson, Skanska, Scania och Sandvik.

Caroline får också en mentor via KTH och under fyra månader kommer hon att kunna delta i ett ledarutvecklingsprogram som sponsras av organisations- och ledarutvecklingsföretaget Kvinnokompetensen.

Som en del i sitt examensarbete jobbar Caroline just nu på Tobii Technology som är ett teknikföretag som specialiserat sig på att styra datorer med ögonrörelser.

Caroline Bouzi. Foto: KTH.

–- Jag håller på att designa karossen för ett ögonstyrt arkadspel, säger Caroline och berättar att hon i framtiden gärna vill jobba med produktutveckling, helst i någon slags ledarposition.

En teknolog med mycket energi
Att leda andra är inget främmande för Caroline. Vid sidan av sina teknikstudier har hon bland annat varit huvudansvarig för verksamheten med de nya studenterna på KTH och ansvarat för caseeventet Enova under KTH:s arbetsmarknadsdagar.

Hon har ännu inte bestämt vilket av de företag som medverkade i tävlingen som hon vill göra sin praktik hos.

-– Jag tänkte att jag ska sätta mig ned och prata med var och en och se vilken typ av tjänst de kan erbjuda. Det behöver nödvändigtvis inte vara produktutveckling, jag är öppen för förslag, säger Caroline.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Förstärkt lönesamtal kan lösa konflikter kring lön

0
Ibland slutar lönesamtalet med att man känner sig orättvist bedömd. Inom industrin finns då möjligheten till ett förstärkt lönesamtal med lokala facket som stöd.

Global portal öppnar nya vägar till utlandsjobben

0
Sugen på ett nytt jobb, men vill inte flytta? Nu startar Remote en jobbförmedling för distansjobb, med hela världen som arbetsplats.

Hon läste teknisk fysik och blev börs-vd

0
Charlotte Eriksson är civilingenjör i teknisk fysik och vd på Softronic. Här berättar hon om en omtumlande händelse på jobbet för ett år sedan och varför hon la ner sin sångkarriär.

Alkohol på julfesten? Så hittar du balansen mellan fest och fylla

0
Att jobbet bjuder på alkohol i samband julfiranden är idag närmast självklart – och är oftast inget problem. Men det kan ändå vara bra att tänka till. Här är sex tips inför julens firanden.
Elin Petersson och Patrik Milton i talarstolen

Mycket debatt om skatt, 5G och infrastruktur på Ingenjörsfullmäktige

0
Antog program om löner och industripolitik. Och höjde inte medlemsavgiften.
Elias Bernmalm, Carolina Gómez Lagerlöf och David Lindgren

Viktiga framtidsfrågor på årets Ingenjörsfullmäktige

0
Vilka samhällsförändringar kan komma att påverka arbetsmarknaden – och Sveriges Ingenjörer – i framtiden? På årets Ingenjörsfullmäktige ägnades en workshop åt framtidsspaning.

Måste man vara med på sociala aktiviteter på jobbet?

8
Bowlingkväll, fredagsquiz eller after work med jobbet. Hur gör man om man bara vill utföra sitt arbete och inte har lust att socialisera med kollegorna efter jobbet?   

Verktyg i kampen mot Alzheimers vinner Lilla Polhemspriset

0
I sitt examensarbete har Jonathan Södergren utforskat nya sätt att använda bananflugor i kampen mot Alzheimers. För det har han nu tilldelats Lilla Polhemspriset 2023. 
Martin Bretz

”Svartnade när jag dök, vaknade med huvudet ner i vattnet”

0
Ett dyk från en bastuflotte gjorde Martin Bretz förlamad. Trots det kunde han plugga till civilingenjör och jobbar nu heltid.

Mattias på FMV hjälper polisen som fjällräddare

0
Vissa dagar lämnar Mattias Söderin med kort varsel jobbet som systemingenjör på FMV för att hjälpa polisen med fjällräddning vid branta stup och klippor.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Ska jag tacka ja till ett jobb fast jag hoppas på ett annat?

0
Vad gör jag om jag får ett jobberbjudande men hoppas på ett annat där beskedet dröjer? Ingenjören bad May Molin, rekryteringskonsult på Qrios Engineering, om råd.