Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemIngenjörenCaroline fick pris som årets teknolog

Caroline fick pris som årets teknolog

Foto: Eva Olssson.

I år var det Caroline Bouzi som går sista året på maskinsektionen på KTH som knep första platsen i tävlingen ”Future Leader Award”.
— Jag är stolt och glad och tycker det är jätteroligt, säger Caroline själv om utmärkelsen när Ingenjören får tag på henne.

Det är sjunde gången som Kungliga Tekniska Högskolan arrangerar Future Female Leader Award (FFLA) som är en tävling som syftar till att lyfta fram och belöna KTH: s mest framstående kvinnliga teknolog.

Tävlingen vänder sig till att kvinnliga studenter som läser till civilingenjör eller arkitekt på KTH i Stockholm och som ämnar ta examen under läsåret.

Kriterierna för att söka till tävlingen är att man ska ha ett genuint intresse för teknik och att driva utvecklingen i teknikbaserade företag, samt och att man har en internationell erfarenhet och påvisad erfarenhet av ledarskap och drivkraft.

Caroline Bouzi som läser design- och produktframtagning på maskinprogrammet på KTH uppfyllde juryns krav och fick i tisdags ta emot ett pris på Grand Hotell i Stockholm.

Vinnaren får värdefulla erfarenheter
Förutom äran består priset av ett traineeprogram där vinnaren under en period av 18 månader får jobba på tre av de företagen som är med i tävlingen. De sex företagen är: Astra Zeneca, Electrolux, Ericsson, Skanska, Scania och Sandvik.

Caroline får också en mentor via KTH och under fyra månader kommer hon att kunna delta i ett ledarutvecklingsprogram som sponsras av organisations- och ledarutvecklingsföretaget Kvinnokompetensen.

Som en del i sitt examensarbete jobbar Caroline just nu på Tobii Technology som är ett teknikföretag som specialiserat sig på att styra datorer med ögonrörelser.

Caroline Bouzi. Foto: KTH.

–- Jag håller på att designa karossen för ett ögonstyrt arkadspel, säger Caroline och berättar att hon i framtiden gärna vill jobba med produktutveckling, helst i någon slags ledarposition.

En teknolog med mycket energi
Att leda andra är inget främmande för Caroline. Vid sidan av sina teknikstudier har hon bland annat varit huvudansvarig för verksamheten med de nya studenterna på KTH och ansvarat för caseeventet Enova under KTH:s arbetsmarknadsdagar.

Hon har ännu inte bestämt vilket av de företag som medverkade i tävlingen som hon vill göra sin praktik hos.

-– Jag tänkte att jag ska sätta mig ned och prata med var och en och se vilken typ av tjänst de kan erbjuda. Det behöver nödvändigtvis inte vara produktutveckling, jag är öppen för förslag, säger Caroline.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Ny chans till omställningsstudiestöd – men väntetiden hos CSN är lång

0
Den 1 oktober öppnar CSN möjligheten att ansöka om omställningsstudiestöd för vårterminen 2024 Men var beredd på att beskedet från CSN kan dröja.
Chalmers kårhus

Sämre resultat och fler avhopp när undervisningen är på engelska

0
En ny studie från KTH och Chalmers visar att undervisning på engelska gör att studenterna lär sig klart mindre.

Dina dokument är inte dina dokument

0
Att radera dokument från din arbetsdator eller mobil kan vara riskabelt, även om du gör det i all välmening. Och det du uppfattar som privat kan i själva verket vara din arbetsgivares egendom.
designingenjör

Så här tycker doktorander om stress, handledare och att fortsätta forska

0
Att vara doktorand kan vara stressigt, krävande – och alldeles, alldeles underbart. Eller?

Så mycket tjänar myndighetscheferna

0
Vet du vilken myndighetschef som tjänar mest? Ingenjören har sammanställt löner och löneökningar för 40 myndighetschefer och 17 rektorer vid lärosäten som utbildar ingenjörer.

Ingenjörers löner i kommuner: Påverka redan i budgeten

0
Om ingenjörers löner ska höjas i kommunerna behöver facket ta mer plats när budgeten sätts. Detta är något som många föreningar nu börjat jobba med.

Så äter du rätt för att orka studierna och vara skärpt på tentorna

0
Studietiden innebär för många sämre matvanor. Slarv och snabba lösningar kan sumpa chansen att nå bra studieresultat. Kostforskaren ger dig smarta tips.
Farid Bonawiede utanför Södra Cell

Tekniska fysikerns dagbok: ”Varierat, utmanande och tekniskt på ett liknande sätt som utbildningen”

0
Farid Bonaweide har inte ett jobb utan (minst) tre: Vd för ett mjukvarubolag, it-chef på en startup och frilans i riskberäkning och analys.
Ångströmlaboratoriet, Uppsala universitet

377 miljoner extra till utbildning av ingenjörer 2024 – ”30-årig trend bruten”

3
Fler utbildningsplatser, mer forskning, mer till kompetensutveckling. Och efter 30 års minskning: mer per student.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Varsel på arbetsplatsen? Så funkar det

0
Vad händer när arbetsgivaren lägger ett varsel? Och vad bör jag som anställd tänka på för att undvika de vanligaste misstagen? Chefsjuristen på Sveriges Ingenjörer delar med sig av sina bästa råd.