Nominera vår tids främsta ingenjör!

 Polhemsmedaljen - svensk ingenjörskonsts finaste pris!Är du vår tids Polhem? Nu startar jakten på den svenska innovatör som ska få svensk ingenjörskonst finaste pris och en kvarts miljon ur kronprinsessan Victorias hand.
Är du vår tids Polhem? Nu startar jakten på den svenska innovatör som ska få svensk ingenjörskonst finaste pris och en kvarts miljon ur kronprinsessan Victorias hand.

Den svenska mekanikens fader fyller 350 år i år. Det firas runt om i landet och allra festligast blir det den 22 november när Polhemspriset delas ut av kronprinsessan Victoria.

Laila Ohlgrens idé för mobiluppkoppling används över hela världen. Foto: Anna Simonsson

– Arbetet med att visa Polhemprisets historiska plats i det moderna Sveriges utveckling började ju redan för två år sedan när Laila Ohlgren fick priset, säger Peter Larsson, samhällspolitisk direktör på Sveriges Ingenjörer. Hennes innovation, gröna knappen på mobilen som lagrar numret tills det är färdigskrivet och på så sätt underlättar uppkopplingen, är ett väldigt bra exempel på hur en kreativ människas idéer kan få stor betydelse för teknikutvecklingen och hela samhället.

– Vi letar efter nästa pristagare och hoppas att alla hjälper till och lyfter fram dem som gjort viktiga innovationer. Man kan nominera sig själv. Huvudsaken är att det faktiskt är en innovation som finns på marknaden och som man kan påvisa betydelsen av. Det behöver inte vara en jättemaskin, det kan vara en process, ett sätt att hantera något, som är nydanande. Sätt er på fikarasten och spåna.

Peter Larsson är övertygad om att det finns värdiga pristagare som vi inte riktigt vet om.
– Absolut, det såg vi ju förra gången.

Den här gången får pristagaren förutom en kvarts miljon och äran, också den Polhemsmedalj som Christer Fuglesang hade med sig på sin andra rymdfärd.

Du nominerar här!

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Vidareutbildning som du klarar på en halvdag i veckan

Vidareutbildning som du klarar på en halvdag i veckan

Att läsa kurser vid sidan av jobbet är ofta tufft. Sedan några år finns satsningen Ingenjör4.0 som är utformad för att ingenjörer ska kunna studera parallellt med jobbet. Det är 39 korta webbaserade kurser inom industrins framtidsområden.   
Fler artiklar