Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemBloggen"Jag är lyckligare nu!" *

”Jag är lyckligare nu!” *

Det är svårt att bryta upp. Att erkänna att det är slut. Vi har varit tillsammans dag och natt i över ett år. Faktiskt sedan han hamnade hemma hos mig efter att ha blivit övergiven för en yngre och piggare kollega. Först var vi bara kompisar men jag började snabbt uppskatta hans lite slitna charm. Äntligen något att hålla i handen under vargtimmarna när tankarna malde utan slut. Vi liksom växte ihop, gjorde allt tillsammans.

Men på senaste tiden har det känts ganska trött. Han behöver ”ladda batterierna” allt oftare. Och allt tar längre tid. Tjatigt. Först hade jag tänkt hålla ut. Se det som en utmaning. Vi har ändå delat mycket. Hur skulle det gå med alla kompisar som var hans? Det där brukar ju kunna ställa till problem. Samma sak med musiken. Hela skivsamlingen är hans.  Det gjorde mig tveksam.

Men så kom koreanen och beslutet var helt klart. Litet längre, litet mer slimmad och framför allt så levande och fylld av energi. Jag blir liksom glad och nyfiken när jag ser honom.
Jag kan inte påstå att jag förstår allt än men det är ju nästan som bäst då – medan den andre fortfarande är litet mystisk och okänd och man kan projicera alla sina önskemål utan att veta att just det där, nej, det kommer du aldrig att få.
Jag vet i alla fall en sak han har som min gamla iPhone 3 inte hade. Ett utbytbart batteri!  Att vara först med användarvänlig och cool design är bra men det finns ett bäst före datum om man inte hela tiden hänger med. Och min gräns går vid det där med hållbarheten hos en mobil som man inte kan få ett nytt batteri till. Nu får det bli en fräsch korean.
Det är ett nytt universum, en helt ny galax.

*mina kolleger säger att jag inte får associera till Hasse&Tage längre, ingen nu levande kommer ihåg dem. Så nu får det bli rubriker från musik istället. Den här syftar på en av Linnea Henrikssons låtar.

 

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Fyra ingenjörer: ”Vi startade företag direkt efter examen”

0
Finns det fördelar med att börja sin ingenjörskarriär som företagare? Ingenjören har intervjuat fyra unga ingenjörer som tog klivet direkt från studentlivet till egen startup.

Smit inte ut bakvägen – fast du helst inte vill bli avtackad

0
Vad gör du om du inte har trivts och en avtackningsfika med kollegor och chefen mest känns som ett plågsamt skådespel? Kan man man tacka nej till att bli avtackad?

Social kompetens – ett ”luddigt” uttryck och maktmedel

0
Arbetsgivare ställer ofta krav på social kompetens. Men var menas med det? Uttrycket är otydligt och det tycker Ann J Sandén, som nyligen doktorerat i ämnet, är problematiskt.

Ny chans till omställningsstudiestöd – men väntetiden hos CSN är lång

0
Den 1 oktober öppnar CSN möjligheten att ansöka om omställningsstudiestöd för vårterminen 2024 Men var beredd på att beskedet från CSN kan dröja.
Chalmers kårhus

Sämre resultat och fler avhopp när undervisningen är på engelska

0
En ny studie från KTH och Chalmers visar att undervisning på engelska gör att studenterna lär sig klart mindre.

Dina dokument är inte dina dokument

3
Att radera dokument från din arbetsdator eller mobil kan vara riskabelt, även om du gör det i all välmening. Och det du uppfattar som privat kan i själva verket vara din arbetsgivares egendom.
designingenjör

Så här tycker doktorander om stress, handledare och att fortsätta forska

0
Att vara doktorand kan vara stressigt, krävande – och alldeles, alldeles underbart. Eller?

Så mycket tjänar myndighetscheferna

0
Vet du vilken myndighetschef som tjänar mest? Ingenjören har sammanställt löner och löneökningar för 40 myndighetschefer och 17 rektorer vid lärosäten som utbildar ingenjörer.

Ingenjörers löner i kommuner: Påverka redan i budgeten

0
Om ingenjörers löner ska höjas i kommunerna behöver facket ta mer plats när budgeten sätts. Detta är något som många föreningar nu börjat jobba med.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Vad är min övertid värd?

0
Vad bör jag ha koll på när jag avtalar bort bort min övertid? Och hur mycket är den övertiden värd? Christoffer Sörman, ombudsman på Sveriges Ingenjörer delar med sig av sina bästa råd.