Facebookgrundare stöttar KTH-forskare

Chan Zuckerberg Initiative, en satsning Facebooks grundare Mark Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan står bakom, har givit KTH och Scilifelab ett forskningsanslag.

Ingenjören intervjuade tidigare i år, Emma Lundberg, en av forskarna.

Läs intervjun här.

Chan Zuckerberg Initiative, en satsning Facebooks grundare Mark Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan står bakom, har givit KTH och Scilifelab ett forskningsanslag. Ingenjören intervjuade tidigare i år, Emma Lundberg, en av forskarna. Läs intervjun här.

Chan Zuckerberg Initiative har som mål att bota alla mänskliga sjukdomar inom 100 år och stöder därför forskning över hela världen som bidrar till att nå det högt ställda målet.

Nu har den svenska forskargruppen bakom Human Protein Atlas-projektet har fått ett anslag från Zuckerbergs stiftelse för att integrera ny sekvenseringsteknik med befintlig inom ramen för Human Protein Atlas-projektet

Emma Lundberg

Emma Lundberg

– Det ska absolut ses som ett bevis för våra egna kartläggningars storhet. Vi har fått det i konkurrens med resten av världens forskare då utlysningen varit internationell, och vårt arbete står sig mycket bra, säger Emma Lundberg.

Hon ska tillsammans med övriga i gruppen arbeta med att integrera nya tekniker som så kallad single-cell RNA-sekvensering och high multiplex imaging technologies till den spatiala data som redan finns i Human Protein Atlas.

Det gemensamma målet för forskningen för de involverade parterna är nämligen att nå bortom de i dag runt 300 kända celltyperna och börja kartlägga de andra 2 700 cellerna som forskar uppskattar finns.

Storleken på anslaget är hemligt och det kommer att finansiera ett pilotprojekt under ett år.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Vidareutbildning som du klarar på en halvdag i veckan

Vidareutbildning som du klarar på en halvdag i veckan

Att läsa kurser vid sidan av jobbet är ofta tufft. Sedan några år finns satsningen Ingenjör4.0 som är utformad för att ingenjörer ska kunna studera parallellt med jobbet. Det är 39 korta webbaserade kurser inom industrins framtidsområden.   
Fler artiklar