Civilingenjören Jan Johannessons arbete är omväxlande. Vissa dagar ägnar han åt styrelsearbete i techbolag. Andra dagar skriver han historiska spänningsromaner.
För fem år sedan fick tre erfarna ingenjörer idén att samla sina erfarenheter av att vara chef i en bok. Nu finns Ingenjören som ledare – en utvecklingsresa hos bokhandlarna.
Sveriges första kvinnliga ingenjör tog examen från Chalmers 1917. Nu publiceras en bok om hennes liv. Här möter vi en banbrytande, orädd kvinna som ser till att designa sitt eget liv.
"Är alla ingenjörer killar?". Frågan från hennes fyraåriga dotter inspirerade Komal Singh att skriva en barnbok där hjälten är en teknikintresserad tjej.
Cheferna på en byggarbetsplats har ett unikt ledarskap – men kanske inte på det sätt man först tänker. En ny bok sätter fokus på de ledare som själva aldrig skulle framhäva sig som experter på ledarskap.
Att arbetet är utvecklande, stimulerande och meningsfullt borde vara en fråga som engagerar facket lika mycket som bra löner och goda arbetsvillkor. Det tycker David Eklind Kloo, aktuell med en bok om arbetets mening.
Traditionell problemlösning fungerar dåligt för att lösa komplexa problem. I en ny bok delar ingenjören Klara Palmberg Broryd med sig av sina erfarenheter av att hantera komplexitet.
När civilingenjören Anders B.O. Jonsson gick i pension började han skriva böcker. I hans roman Ingenjören som fick nog och drog tröttnar huvudpersonen på aktivitetsbaserade kontor.