Tänt var det här!
Att renovera hus är arbetsamt och kräver uthållighet. Och hur gör du om strömbrytaren till vindsrummet sitter vid ytterdörren och du bara får kolla en gång om det lyser?

Nikola har köpt ett gammalt kråkslott utanför Kalmar och håller på att renovera. Elen måste dras om, isoleringen fixas och grunden dräneras. För att kunna se att måla i tornrummet på tredje våningen finns en gammal glödlampa i taket och den behövs verkligen eftersom fönstren är förspikade med masonitskivor. Nikola letar efter strömbrytaren och till slut förstår han att det måste vara en av de tre som är placerade precis innanför ytterdörren, på bottenvåningen.

Fråga: Hur ska Nikola klura ut vilken av strömbrytarna som är den rätta. Han får bara gå upp och kolla en gång och han kan inte se nedifrån om det lyser.

Svar: Han slår först till den första strömbrytaren och låter den vara på tio minuter. Sedan slår han av den och på den andra strömbrytaren och kutar upp i vindsrummet. Om det lyser var det strömbrytare två. Om det är mörkt men lampan är varm var det strömbrytare nummer ett. Om det är mörkt och lampan är kall är den tredje strömbrytaren den rätta.

Peter Rosendahl från Skellefteå var en av dem som gissade rätt. Grattis Peter! Du får 2 biobiljetter med posten.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

Ingenjören Kateryna Mariushkina i Göteborg är en av de volontärer som engagerat sig i arbetet för Ukraina. ”Det som händer i Ukraina finns hela tiden i bakhuvudet” berättar hon.
Fler artiklar