Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemIngenjörenMedlemsavgiften höjs inte

Medlemsavgiften höjs inte

Medlemsavgifterna i Sveriges Ingenjörer ligger kvar på samma nivåer nästa år beslutade förbundets fullmäktige.

Medlemsavgiften för en fullbetalande yrkesverksam medlem i Sveriges Ingenjörer blir även nästa år 230 kronor i månaden. Förbundsstyrelsens huvudförslag var en höjning på två kronor men fullmäktige beslutade att avgiften ska ligga kvar på samma nivå som tidigare. Huvudskälet är den förväntade höjningen av avgiften till a-kassan.

Om regeringens förslag att höja taket i a-kassan från nuvarande 18 700 kronor till 25 000 kronor går igenom i Riksdagen kommer kostnaden för inkomstförsäkringen att sjunka men avgiften till a-kassan att öka.

– Beräkningar som har gjorts visar att premien till inkomstförsäkringen kommer att sjunka från 35 kronor till 27 kronor per medlem och månad. Samtidigt kommer a-kassan med all sannolikhet att behöva höja avgiften när kassan ska betala 80 procent av månadslöner upp till 25 000 kronor, säger Mia Bigelius, ekonomichef på Sveriges Ingenjörer.

Den sammanställning som hon presenterade för fullmäktige visar att förbundets ekonomi är stabil och resultatet för 2013 slutade med ett överskott på knappt sex miljoner kronor, i och för sig en avvikelse från prognosen på 9,5 miljoner kronor. Den beror på en donation på fem miljoner kronor till Tekniska museet för att ett nytt science center som kommer att öppna 2015. Beslutet om donationen togs av förbundsstyrelsen i slutet av 2013.

Sveriges Ingenjörer äger hela huset på Malmskillnadsgatan i Stockholm där kansliet sitter. Delar av lokalerna hyrs ut till externa hyresgäster och intäkterna från lokalhyra samt Citykonferensens verksamhet som också finns i huset beräknas under 2015 ge en vinst på 2 031 tusen kronor efter skatt.

I budgeten för 2015 har fem miljoner kronor öronmärkts för den så kallade Ingenjörsresan, en turné där förbundet kommer att besöka distrikten runt om i landet och arrangera en rad aktiviteter för medlemmarna och näringslivet på orten.

Karin Virgin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Vad gör du om du ställs inför ett etiskt dilemma i jobbet?

0
I jobbet som ingenjör kan det uppstå en konflikt mellan kravet och den egna övertygelsen.  Vad är rätt och vad är fel?  Kanske ett dokument från 1929 kan hjälpa till att ge svaret.

Ingenjörerna som tillverkar vapnen som ska stoppa Putin

0
Hur är det att jobba med produkter som å ena sidan används för att försvara länders självständighet, men som å andra sidan kan döda? Ingenjören ställde frågan till två ingenjörer på BAE Systems.

Hur länge måste jag stanna innan jag byter jobb?

0
Hur länge bör man stanna på ett jobb innan man går vidare till nästa? Karriärcoachen tipsar om hur du bör tänka.

Här finns ingenjörernas mest jämställda chefslöner

0
Många ingenjörer blir chefer och det är inom privat sektor som cheferna tjänar mest. Men där finns ett lönegap mellan könen. I en annan sektor är chefslönerna för ingenjörer helt jämställda.  

Har du gjort en livsnjutarplan över vad som är viktigast i ditt liv?

0
Karriärplanering har du säkert koll på. Men allt annat som är viktigt i livet, hur får du tid och energi till det? Testa att göra en livsnjutarplan där du sätter dina prioriteringar på pränt.

Får man komma med shorts till jobbet?

0
Varma sommardagar är det lockande att komma med shorts och sandaler till jobbet. Men hur lättklädd får man egentligen vara på jobbet? Juristen reder ut vad som gäller.

Se MIT-studenterna dansa

0
I USA är det naturligt att kreativa ämnen ingår i ingenjörsutbildningarna, som dans till exempel. 

Ger din chef dig ont i magen?

0
Var tredje svensk uppger att de har en destruktiv chef. En ny bok ger konkreta förslag på hur du hanterar en sådan situation.

”Så här fick vi vårt första ingenjörsjobb”

0
För nyexade finns många andra vägar än platsannonser till det första jobbet. Ingenjören frågade sex ingenjörer hur de fick sitt första jobb efter examen.

Hur gör du för att inte jobba över?

0
Som ingenjör kan det vara svårt att sätta gränser för sin arbetstid. Här är ingenjörernas egna tips på hur de undviker att jobba över när arbetsbelastningen är hög.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Undvik ingenjörernas vanligaste cv-missar

0
Ett cv ska vara tydligt och visa vad du har för kompetens och erfarenhet. Visst är det bra att sticka ut men passa dig för att tappa trovärdighet. Här är nio vanliga misstag – och hur du undviker dem.