Årets ingenjörsledare utsedd!

Cecilia_Molinder_mindre_beskuren

Cecilia Molinder, civilingenjör från KTH blev årets Female Leader Engineer när organisationen för tionde året i rad utsåg sin vinnare. I hård konkurrens med nio andra nyexade ingenjörer från Linköping, Chalmers, Lund och KTH tog hon hem den eftertraktade titeln.

Foto: Erik Frenne. Cecilia Molinder har en master i medicinsk bioteknik och har bland annat varit ordförande för teknologkåren på KTH.

Foto: Erik Frenne. De tio finalisterna har haft en fullspäckad höst med studiedagar hos företag och personlig utveckling.

Foto: Erik Frenne. De tio finalisterna har haft en fullspäckad höst med studiedagar hos företag och personlig utveckling.

Cecilia Molinder, civilingenjör från KTH blev årets Female Leader Engineer när organisationen för tionde året i rad utsåg sin vinnare.

Prisceremonin var förlagd till Operaterrassen i Stockholm som fylldes med unga ingenjörer och andra som hade kommit för att se vem som skulle ta hem årets utmärkelse. För efter kandidatpresentationerna var det långt ifrån självklart vem som var vinnaren. Civilingenjörerna från Linköping, Lund, Chalmers och KTH verkade alla komptenta, framsynta och engagerade och som Ulf Ewaldsson från Ericsson, som är med och stöttar Female Leader Engineer, sade:
– Vi skulle nog kunna anställa dem allihop. Två av förra årets kandidater har vi nu som våra medarbetare.

Foto:Erik Frenne. Cecilia Molinder har ett lärorikt år framför sig med traineeprogram bland annat.

Foto:Erik Frenne. Cecilia Molinder har ett lärorikt år framför sig med traineeprogram bland annat.

Fokus för kvällen var jämställdhet. En norsk studie som visar hur olika attityd människor har till kvinnor och män diskuterades och publiken deltog med mentometrar för att gissa på hur de svarande i studien hade bedömt Hans och Hanna, som med exakt samma meriter ändå fick helt olika omdömen. En paneldebatt följde där frågan om vad företag kan göra för att bli mer jämställda. Svaret gavs bland andra av Anna Serner, vd för Filminstitutet:
– Någon måste ta ansvar för att det sker och sätta upp konkreta mål. Föst då händer det något.

Cecilia Molinder, som bland annat varit kårordförande på KTH har en master i medicinsk bioteknik. Hon kommer nu att få komponera sitt eget traineeprogram hos Female Leader Engineers företagspartners Ericsson, Sandvik Coromant, Skanska, Fortum, Scania och Astra Zeneca.

– Jag är helt överväldigad, sade hon och visade hur hennes ben skakade när det stod klart att det var hon som hade vunnit utmärkelsen.
När ansökan öppnade i augusti, sökte 120 kvinnliga civilingenjörer från Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola, Lunds Tekniska Högskola och Tekniska Högskolan vid Linköpings universitet till utmärkelsen. 20 gick sedan vidare i hösten urvalsprocess, som innehöll intervjuer, caselösning och personlighetstester i samarbete med headhuntingföretaget Talent Eye. Gruppen fick studiedagar hos AstraZeneca, Ericsson, Fortum, Sandvik, Scania och Skanska och personlig utveckling tillsammans med Kvinnokompetensen. I ett sista steg i urvalsprocessen utsågs 10 finalister.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Polhemspriset till Yubico - hackarnas värsta fiende

Polhemspriset till Yubico - hackarnas värsta fiende

Jakob och Stina Ehrensvärd, grundare av it-säkerhetsföretaget Yubico, får årets Polhemspris av Sveriges Ingenjörer. Deras YubiKey för säker inloggning används av USA:s största techbolag, ”ett antal” presidenter och hjälper Ukraina att säkra livsviktig infrastruktur.
Fler artiklar