Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemArbetslivFacket på Paradox: "Även om det är i gråzonen så är det...

Facket på Paradox: ”Även om det är i gråzonen så är det allvarligt”

I augusti larmade medarbetare på spelutvecklaren Paradox om problem med diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Nu har en extern utredning gjorts. Den visar bland annat på utbredd användning av härskartekniker.

Problemen uppdagades efter en medarbetarenkät som de lokala fackklubbarna för Sveriges Ingenjörer och Unionen genomförde. Resultaten visade att 44 procent hade upplevt kränkande eller felaktig behandling.

Särskilt utbrett var problemet bland kvinnor: 69 procent svarade att de hade upplevt kränkande behandling, jämfört med 33 procent av männen. Främst handlade problemen om mobbning och könsdiskriminering.

Och nu har alltså en extern utredning gjorts. På förslag från de lokala facken genomfördes den av konsultbolaget Gender Balance.

Färre allvarliga, men många fall av lägre grad

Utredningen pekar på att det förekommit kränkande behandling, chefer som saknar rutiner för att följa upp incidenter och personal som inte känner sig trygga med att rapportera tillbud. Liksom i fackens enkät är det genomgående att kvinnliga anställda utsatts mer än sina manliga kollegor.

Däremot har färre allvarliga fall hittats än Gender Balance förväntade sig. I stället såg man ett mer utbrett beteende av den lägre graden, som härskartekniker och olämplig jargong.

Till nyhetsbyrån Direkt konstaterar Paradox stabschef Mattias Lilja att det är oacceptabelt att kvinnor drabbas i högre grad än män och att man nu ska gå till botten med problemen.

Facken: Allvarligt även i gråzonen

Zack Holmgren är medlem i Sveriges Ingenjörer och sitter i Akademikerföreningens styrelse på Paradox. Han har utsetts av de lokala facken att vara den som uttalar sig i media om de aktuella arbetsmiljöproblemen.

Vad tycker ni i facken är det viktigaste som kommit fram?

– Vi tycker att det viktiga är att utredningen är gjord och på ett bra sätt. Det som kommer fram understryker delar i vår enkät. Vi har fått vara med i diskussionerna med företaget och nu har vi lagt ut en bra plan tillsammans.

Vad tänker ni om att det var färre allvarliga fall och fler av lägre grad av allvarlighet?

– Bilden visar ju att det är mer av en gråzon, eller ”grey area”. Och även om det är i gråzonen så är det allvarligt. Det är bra att det lyfts fram. Det tråkiga är att det är så utbrett. Det är problematiskt.

Inget av fallen som kommit fram har bedömts utgöra grund för uppsägning eller polisanmälan. Zack Holmgren kan inte bedöma om det är riktigt eftersom facken inte fått ta del av fallen som ett led i att skydda integriteten för de inblandade. Men han säger att han litar på att Gender Balance gör en riktig bedömning.

– Vi litar på dem. Vi har sett bra saker från dem tidigare.

Han vill inte heller kommentera hur förtroendet i dag ser ut för Paradox vd Fredrik Wester, som efter fackens enkät twittrade att han utsatt en anställd för ett olämpligt beteende på en konferens 2018.

Åtgärder genomförs under året

Paradox har nu uppdaterat sina riktlinjer för trakasserier och kränkning samt processer för ärendehantering.

Företaget, facken och skyddsombuden har tillsammans tagits fram åtgärder som ska genomföras under 2022. Det handlar bland annat om utbildning för både ledningen och alla anställda, att skapa en struktur för chefer att hantera eventuella trakasserier och att regelbundet undersöka om det förekommer missförhållanden.

Paradox stabschef Mattias Lilja säger till Nyhetsbyrån Direkt att företaget nu går till botten med problemen. Vad tänker du om det?

– Företaget har varit öppet och transparent med oss från början och vi har fått ta del av data. Det känns som att de tar det här på allvar. Vårt mål är att det ska vara bra för medarbetarna och vi känner att företaget är med på båten.

Hur stämningen är nu på Paradox varken vill eller kan Zack Holmgren uttala sig om. Pandemin gör att man inte träffas så mycket.

– Men det har hänt mycket sedan vi gjorde enkäten i augusti. Vi har försökt jobba för att göra allt så bra som möjligt. Vi är glada att företaget varit så transparent och att de skickat ut hela rapporten till alla anställda.

Hur tror du att det blir på Paradox framöver?

– Jag tror att det här kommer att leda till meningsfull förändring. Vi är glada att vi har så aktiva fackliga klubbar. Tillsammans med företaget kan vi göra skillnad.

Karin Thorsell

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Skärp dig – 14 etikettråd för jobbet

0
Ett gott bemötande gentemot kunder är ofta en självklarhet, men hur beter ni er mot varandra på jobbet? Här är 14 steg till ett mer respektfullt bemötande i arbetsvardagen.
Randstad och Manpower

Ensamma i sin bransch om att ha lokalt akademikerfack

0
När det är gnissel på jobbet är det bra med ett lokalt fack. Det tycker både fack och arbetsgivare på Manpower Group och Randstad. Ändå är de de enda i bemanningsbranschen som har en Akademikerförening.

29 råd till ingenjörer från andra länder som är nya i Sverige

0
Ingenjören bad fyra utländska ingenjörer som kom till Sverige för flera år sedan om deras bästa tips till utländska ingenjörer som är nyanlända.

29 tips for engineers newly arrived in Sweden

0
Ingenjören asked four engineers from abroad for their best tips for foreign engineers who are newly arrived in Sweden.

Rehab med VR gör träningen effektivare

0
När patienter med smärta i nacke och axlar får träna med hjälp av VR blir träningen roligare. För fysioterapeuten innebär den digitala tekniken dessutom helt nya sätt att arbeta.
Sommarjobbare

Så här säger företagen om sommarjobb för ingenjörsstudenter

0
Hur tänker företag om sommarjobb för ingenjörsstudenter? Vad behöver de? Hur många tar de in? Och vad tycker de man ska tänka på? Här svarar fem tekniktunga företag.

Spanien prövar fyra dagars arbetsvecka

0
I Spanien startar ett försök med fyra dagars arbetsvecka med bibehållen lön. Fler länder i Europa är på gång eller har redan infört kortare arbetsvecka. Frågan debatterades också på Ingenjörsfullmäktige i november.
Intervju för sommarjobb

Så får du sommarjobb – 15 tips till ingenjörsstudenter

0
Hur gör man för att få ett sommarjobb där man får använda sina ingenjörskunskaper? Eller för att få ett sommarjobb över huvud taget? Här ger en professor, en studievägledare och en karriärvägledare sina bästa råd.

Hur kallt får det egentligen vara på kontoret?

0
Kyliga kontor gör inte bara att vi fryser, det sänker också vår koncentrationsförmåga och kan påverka hälsan. Så hur kallt får det egentligen vara på kontoret?

Studenternas kaminer ger värme i Ukraina

0
Strax innan jul bjöd studenter vid Linköpings universitet in till en svetskväll till förmån för Ukraina. Resultatet blev 32 vedkaminer som nu sprider värme i Ukraina. 

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Kvinna som är uttråkad på jobbet

Sex råd – så gör du när jobbet inte känns kul längre

5
Blir det inte bättre än så här? Är det här vad jag ska jobba med resten av livet och just här, på den här...