Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemArbetslivSöka nytt jobb? Så väljer du referenser

Söka nytt jobb? Så väljer du referenser

En referens ska vara någon som vet hur du funkar i en roll som liknar jobbet du söker. Välj aldrig bara en god vän eller din nuvarande chef. Det säger rekryteraren Lina Sahlberg som understryker att hon förväntar sig ärlighet även om dina svagare sidor.

Referenser spelar en viktig roll i en rekryteringsprocess. Men de är inte lika viktiga som de var förr.

Det säger rekryteringsföretaget Acquiro International Recruitments ägare och grundare Lina Sahlberg. Fokus ligger numera på kompetenser och erfarenheter, ofta kompletterat med olika tester.

– Sedan sätter man ihop det till en helhetsbild och det är oftast ganska tydligt vilken person som är den mest lämpade. I vår process är referenstagning den sista delen, mer för att bekräfta den bilden vi fått. Referenser använder vi absolut inte för att utesluta någon.

Visst har personlighet betydelse, men det är primärt testerna som ger den indikationen. Lina Sahlberg menar att testerna är pricksäkra och de allra flesta brukar känna igen sig.

För egen del brukar hon be om två referenser, en före detta chef och en tidigare kollega.

– Med kollegor jobbar man på ett sätt och med sin chef på ett annat. Chefen kan svara kring kommunikation och rapportering medan en kollega kan svara mer kring det dagliga arbetet.

Välj relevanta referenser

Det är viktigt att tänka på att välja referens utifrån den specifika roll man är aktuell för, och därför fråga någon som man arbetat ihop med om liknande uppgifter och ansvarsområden. Samtidigt är det också bra om det inte var alltför länge sedan.

Tänk på det här när du väljer referenser

  • Tänk i första hand på relevans och i andra hand på att referensen ska ”färsk”
  • Förbered alltid referensen på att bli kontaktad
  • Ge referensen konkret information om rollen du är aktuell för, ansvarsområden och arbetsuppgifter
  • Lämna inte personliga vänner som referens
  • Välj inte din nuvarande chef som din referens
  • Välj inte en person som du inte känner väl eller bara jobbat med en kort tid, som därför bara kan ge korta övergripande svar

– Men ska man rangordna dem kommer relevans först, och tiden på andra plats. Ju färskare desto bättre, självklart, men relevansen väger ändå tyngre. Tänk alltid först relevans, sedan tidsaspekten.

Det är i princip aldrig relevant att lämna en personlig vän som referens om man inte jobbat ihop.

– Det blir en diskussion utifrån att man är en trevlig prick, det blir inte att man får input kring hur personen faktiskt agerar i en roll, vad man har för kunskaper och erfarenheter. Vi rekryterar många ingenjörer och det är ofta också fokus på tekniska delar. Har han eller hon jobbat inom just det här området? såg du nånting när det gäller systemvana? Sådant kan inte en vän svara på, säger Lina Sahlberg.

Att hitta bra referenser kan vara en större utmaning om man arbetat länge på samma arbetsplats. Men man ska inte välja sin nuvarande chef, oavsett hur öppna kort man spelar med.

– Man kanske har tidigare chefer eller kolleger som lämnat bolaget som man kan sätta som referenser. Att ta nuvarande chef är inget vi rekommenderar, det blir en väldigt konstig situation både för chefen och för den anställde, det är lätt att man kan bli lite färgad.

Referensen ska svara ärligt

Man bör absolut tillfråga den man ber om att ställa upp som referens, och förvarna om att en rekryteringskonsult tar kontakt.

– Jag skulle också ge rådet att informera om att ”jag är i en process för den här typen av roll, den här typen av områden kommer förmodligen att vara intressanta för rekryteraren att diskutera”.

Även om det är underförstått att referensen förväntas vara positivt inställd till kandidaten är ärlighet viktigt.

– Vi vill ju inte ha en referens som bara målar upp en bild av att allting är jättebra. Det finns ingen kandidat som inte har förbättringsområden, och vi förväntar oss att referensen ska svara ärligt på den frågan, säger Lina Sahlberg och fortsätter:

– Ju tydligare bild man som rekryterande chef har av en persons starka och svaga områden, desto bättre kan man leda personen sedan.

Lina Sahlberg konstaterar att det överlag är hård konkurrens om ingenjörerna på arbetsmarknaden, men att det kan vara en fallgrop ur karriärperspektiv att bli kvar för länge i samma roll. Sök nya roller internt eller externt och se till att ta vidareutbildningar, är hennes råd.

– Ingenjörer behövs alltid, har man utbildat sig till ingenjör kommer man alltid att vara eftertraktad. Men glöm inte att hålla dig uppdaterad.

Ola Nilsson

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Rehab med VR gör träningen effektivare

0
När patienter med smärta i nacke och axlar får träna med hjälp av VR blir träningen roligare. För fysioterapeuten innebär den digitala tekniken dessutom helt nya sätt att arbeta.
Sommarjobbare

Så här säger företagen om sommarjobb för ingenjörsstudenter

0
Hur tänker företag om sommarjobb för ingenjörsstudenter? Vad behöver de? Hur många tar de in? Och vad tycker de man ska tänka på? Här svarar fem tekniktunga företag.

Spanien prövar fyra dagars arbetsvecka

0
I Spanien startar ett försök med fyra dagars arbetsvecka med bibehållen lön. Fler länder i Europa är på gång eller har redan infört kortare arbetsvecka. Frågan debatterades också på Ingenjörsfullmäktige i november.
Intervju för sommarjobb

Så får du sommarjobb – 15 tips till ingenjörsstudenter

0
Hur gör man för att få ett sommarjobb där man får använda sina ingenjörskunskaper? Eller för att få ett sommarjobb över huvud taget? Här ger en professor, en studievägledare och en karriärvägledare sina bästa råd.

Hur kallt får det egentligen vara på kontoret?

0
Kyliga kontor gör inte bara att vi fryser, det sänker också vår koncentrationsförmåga och kan påverka hälsan. Så hur kallt får det egentligen vara på kontoret?

Studenternas kaminer ger värme i Ukraina

0
Strax innan jul bjöd studenter vid Linköpings universitet in till en svetskväll till förmån för Ukraina. Resultatet blev 32 vedkaminer som nu sprider värme i Ukraina. 

Så jobbar du effektivare – bästa apparna för ”att göra-listor”

0
I det hybrida arbetslivet är det viktigt att få struktur för att hålla effektiviteten uppe. En kalender kopplad till en ”att göra-lista” är som en bibel, säger effektivitetsexperten Jan Winstedt.
Pavel Hajman, Husqvarna, Mattias Forsberg, Handelsbanken, och Charlotte Svensson, SAS

Så mycket tjänar it-cheferna

0
Det är stora variationer mellan it-chefernas löner visar årets lönelista från CIO Sweden. Från 740 000 i månaden på förstaplatsen, till 160 000 på plats 30.

Stora neddragningar på H&M– hundratals ingenjörer drabbas

0
Flera hundra ingenjörer i Sverige berörs när H&M genomför en stor omorganisation inom funktionen Business Tech. Just nu pågår arbetet med att utvärdera medarbetarnas kompetens.

Vissa orosmoln på arbetsmarknaden för ingenjörer 2023

0
Av 16 stora ingenjörsarbetsgivare svarar 13 att de planerar att rekrytera lika många eller fler ingenjörer i år jämfört med förra året. Men Volvo AB kommer bara anställa hälften så många som 2022.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Kvinna som är uttråkad på jobbet

Sex råd – så gör du när jobbet inte känns kul längre

5
Blir det inte bättre än så här? Är det här vad jag ska jobba med resten av livet och just här, på den här...