Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemIngenjörskarriärNu flyttar Ingenjörskarriär till Ingenjören

Nu flyttar Ingenjörskarriär till Ingenjören

Söker du ditt första jobb efter examen, funderar du på att byta jobb eller vill du ha tips på hur du kan utvecklas och få en ny roll? Då är Ingenjörskarriär en bra inspirationskälla. Nu blir Ingenjörskarriär en del av medlemstidningen Ingenjören.  

Ingenjörskarriär inleddes som ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och tidningen Ny Teknik 2012. Då startade också nyhetsbrevet Ingenjörskarriär. Nu blir Ingenjörskarriär istället ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och Ingenjören.

– Konkret innebär förändringen att vi satsar mer resurser internt när vi ger medlemstidningen Ingenjören uppdraget att ge ut Ingenjörskarriär, säger Andes Hallgren som ansvarar för karriärfrågor på Sveriges Ingenjörer.

Artiklarna samlas på en ny webbsida där det också kommer att finnas guider med handfasta råd till ingenjörer i karriärfrågor. Ett nyhetsbrev skickas till Sveriges Ingenjörers medlemmar – yrkesverksamma och studenter.

Tips för att söka jobb eller utbildning

Just nu behöver många arbetsgivare rekrytera ingenjörer och det finns goda möjligheter att byta jobb internt eller gå till en ny arbetsgivare.

– Vi hoppas att Ingenjörskarriär ska ge läsarna konkreta tips för att våga byta jobb, utveckla sin kompetens, ta en ny roll som chef eller specialist eller att starta eget företag, säger Karin Virgin, chefredaktör för Ingenjören.

Att Ingenjörskarriär flyttar till Ingenjören påverkar inte medlemmarnas tillgång till tidningen Ny Teknik. Som medlem i förbundet ingår fortfarande en digital prenumeration på tidningen.

Anna Nyström

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Ny chans till omställningsstudiestöd – men väntetiden hos CSN är lång

0
Den 1 oktober öppnar CSN möjligheten att ansöka om omställningsstudiestöd för vårterminen 2024 Men var beredd på att beskedet från CSN kan dröja.
Chalmers kårhus

Sämre resultat och fler avhopp när undervisningen är på engelska

0
En ny studie från KTH och Chalmers visar att undervisning på engelska gör att studenterna lär sig klart mindre.

Dina dokument är inte dina dokument

0
Att radera dokument från din arbetsdator eller mobil kan vara riskabelt, även om du gör det i all välmening. Och det du uppfattar som privat kan i själva verket vara din arbetsgivares egendom.
designingenjör

Så här tycker doktorander om stress, handledare och att fortsätta forska

0
Att vara doktorand kan vara stressigt, krävande – och alldeles, alldeles underbart. Eller?

Så mycket tjänar myndighetscheferna

0
Vet du vilken myndighetschef som tjänar mest? Ingenjören har sammanställt löner och löneökningar för 40 myndighetschefer och 17 rektorer vid lärosäten som utbildar ingenjörer.

Ingenjörers löner i kommuner: Påverka redan i budgeten

0
Om ingenjörers löner ska höjas i kommunerna behöver facket ta mer plats när budgeten sätts. Detta är något som många föreningar nu börjat jobba med.

Så äter du rätt för att orka studierna och vara skärpt på tentorna

0
Studietiden innebär för många sämre matvanor. Slarv och snabba lösningar kan sumpa chansen att nå bra studieresultat. Kostforskaren ger dig smarta tips.
Farid Bonawiede utanför Södra Cell

Tekniska fysikerns dagbok: ”Varierat, utmanande och tekniskt på ett liknande sätt som utbildningen”

0
Farid Bonaweide har inte ett jobb utan (minst) tre: Vd för ett mjukvarubolag, it-chef på en startup och frilans i riskberäkning och analys.
Ångströmlaboratoriet, Uppsala universitet

377 miljoner extra till utbildning av ingenjörer 2024 – ”30-årig trend bruten”

3
Fler utbildningsplatser, mer forskning, mer till kompetensutveckling. Och efter 30 års minskning: mer per student.

VÄLKOMMEN TILL INGENJÖRSKARRIÄR

Ingenjörskarriär är ett samarbete mellan Ingenjören och Sveriges Ingenjörer. Här publicerar vi artiklar och temaguider som ger inspiration och tips för att ta nästa steg i karriären.

GUIDER