Nu flyttar Ingenjörskarriär till Ingenjören

Söker du ditt första jobb efter examen, funderar du på att byta jobb eller vill du ha tips på hur du kan utvecklas och få en ny roll? Då är Ingenjörskarriär en bra inspirationskälla. Nu blir Ingenjörskarriär en del av medlemstidningen Ingenjören.  

Ingenjörskarriär inleddes som ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och tidningen Ny Teknik 2012. Då startade också nyhetsbrevet Ingenjörskarriär. Nu blir Ingenjörskarriär istället ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och Ingenjören.

– Konkret innebär förändringen att vi satsar mer resurser internt när vi ger medlemstidningen Ingenjören uppdraget att ge ut Ingenjörskarriär, säger Andes Hallgren som ansvarar för karriärfrågor på Sveriges Ingenjörer.

Artiklarna samlas på en ny webbsida där det också kommer att finnas guider med handfasta råd till ingenjörer i karriärfrågor. Ett nyhetsbrev skickas till Sveriges Ingenjörers medlemmar – yrkesverksamma och studenter.

Tips för att söka jobb eller utbildning

Just nu behöver många arbetsgivare rekrytera ingenjörer och det finns goda möjligheter att byta jobb internt eller gå till en ny arbetsgivare.

– Vi hoppas att Ingenjörskarriär ska ge läsarna konkreta tips för att våga byta jobb, utveckla sin kompetens, ta en ny roll som chef eller specialist eller att starta eget företag, säger Karin Virgin, chefredaktör för Ingenjören.

Att Ingenjörskarriär flyttar till Ingenjören påverkar inte medlemmarnas tillgång till tidningen Ny Teknik. Som medlem i förbundet ingår fortfarande en digital prenumeration på tidningen.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Inget kollektivavtal? Så kan du få hjälp att ställa om i karriären

Inget kollektivavtal? Så kan du få hjälp att ställa om i karriären

Om du inte omfattas av kollektivavtal kan Kammarkollegiets omställningsorganisation vara en väg att gå. Här kan även egenföretagare få hjälp kring ansökan av omställningsstudiestöd.
Fler artiklar