Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemIngenjörskarriärNu flyttar Ingenjörskarriär till Ingenjören

Nu flyttar Ingenjörskarriär till Ingenjören

Söker du ditt första jobb efter examen, funderar du på att byta jobb eller vill du ha tips på hur du kan utvecklas och få en ny roll? Då är Ingenjörskarriär en bra inspirationskälla. Nu blir Ingenjörskarriär en del av medlemstidningen Ingenjören.  

Ingenjörskarriär inleddes som ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och tidningen Ny Teknik 2012. Då startade också nyhetsbrevet Ingenjörskarriär. Nu blir Ingenjörskarriär istället ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och Ingenjören.

– Konkret innebär förändringen att vi satsar mer resurser internt när vi ger medlemstidningen Ingenjören uppdraget att ge ut Ingenjörskarriär, säger Andes Hallgren som ansvarar för karriärfrågor på Sveriges Ingenjörer.

Artiklarna samlas på en ny webbsida där det också kommer att finnas guider med handfasta råd till ingenjörer i karriärfrågor. Ett nyhetsbrev skickas till Sveriges Ingenjörers medlemmar – yrkesverksamma och studenter.

Tips för att söka jobb eller utbildning

Just nu behöver många arbetsgivare rekrytera ingenjörer och det finns goda möjligheter att byta jobb internt eller gå till en ny arbetsgivare.

– Vi hoppas att Ingenjörskarriär ska ge läsarna konkreta tips för att våga byta jobb, utveckla sin kompetens, ta en ny roll som chef eller specialist eller att starta eget företag, säger Karin Virgin, chefredaktör för Ingenjören.

Att Ingenjörskarriär flyttar till Ingenjören påverkar inte medlemmarnas tillgång till tidningen Ny Teknik. Som medlem i förbundet ingår fortfarande en digital prenumeration på tidningen.

Anna Nyström

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Fyra dagars arbetsvecka är en valfråga i Finland

0
Den finska statsministern Sanna Marin lovar att införa fyradagarsvecka om hon får förnyat förtroende i det kommande riksdagsvalet. Men i Sverige är frågan mer eller mindre död.

Arbetsmiljöverket backar: Skyddsombud får företräda enskilda

0
Skyddsombuden har rätt att företräda en individ. Det står nu klart efter det att Arbetsmiljöverket upphävt det beslut från 2021 som skapat en del förvirring i frågan.

Män tjänar allt mindre på en högskoleutbildning

0
Högskoleutbildning lönar sig allt mindre för män och särskilt i privat sektor. För kvinnor har lönsamheten däremot ökat de senaste 20 åren.

Bakgrundskontroller – därför kan du nekas jobbet

0
Ingenjören har intervjuat ToFindOut, ett företag som gör bakgrundskontroller. Vad letar de efter? Och vad kan var skäl till att inte få jobbet?

Huvudskyddsombudet ”Många känner stress av att aldrig bli färdig”

0
Huvudskyddsombudet Jan Åkesson vid Siemens har prisats för sitt arbetsmiljöarbete. Fokus är på att halvera antalet anställda i riskzonen för  utmattning.
Camilla Frankelius

Snart avgörs löneökningarna – vill ha maximal höjning utan att driva inflation

10
Nu går förhandlingarna om industriavtalet in på upploppet. Sveriges Ingenjörers inställning är att anställda ska få del av de vinster som företagen faktiskt gör.  

Så ger du feedback till chefen

0
Att ge feedback till sin chef kan vara både känsligt och riskabelt. Här är några tips på vad du bör tänka på för att din feedback ska falla i god jord.

Omställningsstudiestödet – så ökar du chansen att få del av pengarna

0
Planerar du att skicka in en ansökan om omställningsstudiestöd för hösten? Se då till att du undviker de vanligaste misstagen. 

Ingenjören Åke säkrar byggnader i jordbävningsdrabbade Turkiet

0
Vanligtvis undervisar Åke Solfeldt blivande byggnadsingenjörer vid tekniska högskolan i Jönköping. Men när Turkiet och Syrien drabbades av jordbävning släppte han allt för att delta i hjälparbetet.

Sök orsaker till stressen – sex faktorer att ha koll på

0
Oavsett vad som utlöser stress är effekterna desamma. De påverkar hur vi fungerar intellektuellt och därför behöver din chef hjälpa dig hitta orsakerna och åtgärda dem.

VÄLKOMMEN TILL INGENJÖRSKARRIÄR

Ingenjörskarriär är ett samarbete mellan Ingenjören och Sveriges Ingenjörer. Här publicerar vi artiklar och temaguider som ger inspiration och tips för att ta nästa steg i karriären.

GUIDER