Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemArbetslivDärför är färre unga med i facket

Därför är färre unga med i facket

Unga är för individualistiska för att gå med i facket. Det har varit en utbredd uppfattning och förklaring till att att organisationsgraden i fackförbunden har sjunkit sedan 50-talet. Nu har det kommit forskning som visar att det inte stämmer.

Ingenjören ringde upp Patrik Vulkan, forskare och lektor i sociologi vid Göteborgs universitet. Tillsammans med statsvetaren och forskaren Eriks Vestin har han studerat skillnader mellan generationer när det gäller medlemskap i facket.

Varför går färre unga med i facket?

Patrik Vulkan, forskare och lektor i sociologi vid Göteborgs universitet.

Det mest överraskande i vår studie är vad det inte beror på. Vi kan se att det inte finns någon konflikt mellan de individualistiska värderingar som är vanligare bland yngre och fackförbundens kollektiva värderingar. Studien visar att yngre har ett stort förtroende för facket, faktiskt större än äldre generationer har. Att unga tycker att fackförbund är förlegade och omoderna har blivit en vedertagen sanning utan belägg. Det är kul att studien visar att det inte stämmer.

Så vad finns det för förklaringar?

Forskningen på området ger oss några svar. Fler unga har tidsbegränsade anställningar och jobbar i servicesektorn där färre är med i facket och det sällan finns en lokal fackföreningen på arbetsplatsen. Tidigare var industrijobben fler och i industrin är facken starkare.

Under alliansregeringen 2006–2014 blev a-kassan dyrare och många som valde bort a-kassan valde också bort facket. Tappet har inte återhämtat sig och trots att facket och a-kassan är separerade väljer de flesta båda eller inget.

Vad ser ni för likheter mellan äldre och yngre generationer när det gäller medlemskap i facket?

Något som verkligen är intressant är att vi kan se ett mönster som är snarlikt i alla generationer från 40-talet till 90-talet. Man går med i facket när man är i cirka 20 – 30, upp till 35 år. Har man inte gått med när man är 35 år är det osannolikt att man gör det. Kring 35-årsåldern planar kurvan ut. De flesta som är med i facket stannar sedan kvar men få som inte är medlemmar blir det efter 35.

Men vad är den stora skillnaden mellan äldre och yngre generationer?

Framför allt att andelen som är med i facket har sjunkit i Sverige, men mönstret har ändå inte förändrats. En lägre andel går med – men i alla generationer är de flesta under 35 år.

Hur påverkar det här Sveriges Ingenjörer som vill rekrytera fler medlemmar?

Ingenjörer har en lång utbildning och kommer sent ut i arbetslivet. Det är en utmaning eftersom ”rekryteringsfönstret” börjar stänga redan kring 30. Förbundet behöver fånga ingenjörerna tidigt, redan under studietiden.

Att det finns fackförening på arbetsplatsen har betydelse för om man väljer att gå med i facket. För unga ingenjörer på företag utan lokal fackförening är risken stor att de aldrig går med. Även om de senare byter till ett större företag med både kollektivavtal och lokalförening är risken stor att de står utanför. Riktade rekryteringssatsningar mot unga ingenjörer i mindre företag är mitt tips.

Läs hela rapporten Generationsskillnader i fackligt medlemskap 1956-2019 utgivaren av Arenagruppen.

Karin Virgin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Fackordföranden på Cementa: ”Vill poängtera att det är jättekul att jobba fackligt”

0
När mark- och miljööverdomstolen avvisade dåvarande Cementas ansökan för fortsatt kalkbrytning på Gotland hamnade det fackliga arbetet i hetluften. Idag har det lugnat ner sig, konstaterar Akademikerföreningens ordförande.
designingenjör

Så här tycker doktorander om stress, handledare och att fortsätta forska

0
Att vara doktorand kan vara stressigt, krävande – och alldeles, alldeles underbart. Eller?

Så mycket tjänar myndighetscheferna

0
Vet du vilken myndighetschef som tjänar mest? Ingenjören har sammanställt löner och löneökningar för 40 myndighetschefer och 17 rektorer vid lärosäten som utbildar ingenjörer.

Ingenjörers löner i kommuner: Påverka redan i budgeten

0
Om ingenjörers löner ska höjas i kommunerna behöver facket ta mer plats när budgeten sätts. Detta är något som många föreningar nu börjat jobba med.

Så äter du rätt för att orka studierna och vara skärpt på tentorna

0
Studietiden innebär för många sämre matvanor. Slarv och snabba lösningar kan sumpa chansen att nå bra studieresultat. Kostforskaren ger dig smarta tips.
Farid Bonawiede utanför Södra Cell

Tekniska fysikerns dagbok: ”Varierat, utmanande och tekniskt på ett liknande sätt som utbildningen”

0
Farid Bonaweide har inte ett jobb utan (minst) tre: Vd för ett mjukvarubolag, it-chef på en startup och frilans i riskberäkning och analys.
Ångströmlaboratoriet, Uppsala universitet

377 miljoner extra till utbildning av ingenjörer 2024 – ”30-årig trend bruten”

3
Fler utbildningsplatser, mer forskning, mer till kompetensutveckling. Och efter 30 års minskning: mer per student.
Python website

Nu startar antagningen till universitets-kurser i Python för yrkesverksamma

0
Ska gå att läsa parallellt med jobbet. Och den här typen av kurser ökar nu.

Trött efter jobbet? Så kan nya rutiner göra skillnad

2
Tallriksmodellen för hjärnan är en metod som hjälper dig att få energin att räcka även under de tuffaste höstmånaderna. 

Jobbets stora tidstjuv – men kan man tacka nej till möten?

2
Är din arbetstid helt sönderbokad eftersom andra kan lägga in möten i din digitala kalender? Det kan vara dags att börja tacka nej till möten, men det kräver lite fingertoppskänsla.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Varsel på arbetsplatsen? Så funkar det

0
Vad händer när arbetsgivaren lägger ett varsel? Och vad bör jag som anställd tänka på för att undvika de vanligaste misstagen? Chefsjuristen på Sveriges Ingenjörer delar med sig av sina bästa råd.