Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemIngenjörskarriärBli chefChefen – är du modig?

Chefen – är du modig?

Det krävs mod för att vara chef. Här ger civilingenjören och karriärcoachen Bengt Kallenberg tips till chefer hur de kan bli modigare. Men också några råd till medarbetare som vill ha en modigare chef.

Som chef hamnar man ofta utanför sin komfortzon. Det uppstår situationer som man inte är förberedd på och ibland känner sig rädd inför.

Bengt Kallenberg

– Chefer kan behöva ta beslut utan att ha all information på bordet, de behöver hantera svåra samtal och tvingas ibland säga upp medarbetare. Det kan också finnas en press på chefer att alltid komma med svaren, säger Bengt Kallenberg.

Han är civilingenjör och har jobbat i 17 år som chef i olika positioner. För drygt 15 år sedan sadlade han om till coach och konsult på heltid. Nu coachar och utbildar han framför allt chefer och ledare, många av dem ingenjörer.

Så blir du en modigare chef

  • Öppna upp för din grupp, berätta både om dina styrkor och svagheter och ge exempel när du behöver medarbetarnas hjälp.
  • Känner du rädsla eller obehag, prata med din chef om du kan eller försök få stöd från en coach.
  • Se till att du får tid att vara chef och att du får en chefsutbildning.

Bengt Kallenberg ser tydligt hur rädsla, mod och ledarskap hänger ihop. Det är inte ovanligt att chefer är oroliga för att inte duga och vara omtyckta. Men han menar att det inte är rädslan i sig som är problemet, det är hur cheferna hanterar den, genom de beteenden de visar.

Chefer som har svårt att hantera sin rädsla kan bli destruktiva. Forskningen beskriver två destruktiva chefstyper: aktiva och passiva.

– Rädslan mynnar ut i olika beteenden. Vissa blir arroganta, hotfulla och bestraffande, andra blir närmast motsatsen, passiva, otydliga och håller sig undan. Det skapar problem, oavsett vilket, säger Bengt Kallenberg.

Psykologisk trygghet är a och o

När Google för några år sedan gjorde en omfattande undersökning (Projektet Aristoteles) av vilka projektgrupper inom företaget som fungerade bäst hittade man en tydlig gemensam nämnare. Det var projektgrupper där medarbetarna kände psykologisk trygghet. Och här har cheferna en central roll.

– Psykologisk trygghet kräver en trygg chef. Det uppstår inte om chefen är kontrollerande, håller sig undan eller är aggressiv och bestraffande säger Bengt Kallenberg.

Han kan se flera faktorer som leder till att chefer utvecklar destruktiva beteenden. Ett stort ansvar vilar på företagsledningen. Hur ledningen styr sina chefer påverkar hela organisationen. Det som sker högst upp trillar ner i led efter led och blir ett sätt att vara som premieras.

Om du har en chef som inte är modig

  • Berätta för din chef hur du känner. Hur påverkas din initiativförmåga och arbetsglädje av chefens agerande?
  • Är chefen inte mottaglig för feedback och inget förändras – sök annat jobb.

Bengt Kallenberg betonar att att varje chef har möjligheten att bryta ett negativt mönster i organisationen genom sitt sätt att vara.

Nyckeln till psykologisk trygghet handlar om förtroendet för varandra, både förtroendet mellan chef och medarbetare och kollegor emellan. Därför måste chefer våga öppna sig, prata om sina värderingar och svagheter.

– Psykologisk trygghet skapas i en grupp där alla vågar berätta vem man är och vad man behöver hjälp med. Om chefen tar det här steget är det lättare för medarbetarna att följa efter.

Saknar tid och stöd

En studie om destruktivt ledarskap av forskare vid Umeå Universitet som presenterades förra året pekar också på ett annat problem. Många chefer har inte tid eller förutsättningar för att leda. Man förväntas vara chef samtidigt som man är expert, man har inte fått någon chefsutbildning och saknar stöd.

– I vissa organisationer premieras helt enkelt inte ledarskap. Det är experterna som är hjältarna. Synen på ledarskap är ”att vara chef är ju inte svårt”. I ett sådant klimat får chefer inget stöd från ledningen.

Prata med din chef

Bengt Kallenberg påpekar att destruktiva chefer inte enbart är ett problem för medarbetarna utan för hela organisationen. Den som känner en rädsla för att göra fel vågar inte ta initiativ.

– Med chefer som är passiva eller kontrollerande, kränker och letar fel och brister får man inte ett självledarskap som fungerar. Och en sådan organisation utvecklas inte.

Och vad kan jag göra om jag har en destruktiv chef?

– Det beror förstås på din relation till chefen. Det bästa du kan göra är att berätta hur du känner och påverkas av chefens agerande. Om det känns omöjligt eller om din feedback inte leder till någon förändring bör du faktiskt överväga att byta jobb.

Karin Virgin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Vad gör du om du ställs inför ett etiskt dilemma i jobbet?

0
I jobbet som ingenjör kan det uppstå en konflikt mellan kravet och den egna övertygelsen.  Vad är rätt och vad är fel?  Kanske ett dokument från 1929 kan hjälpa till att ge svaret.

Ingenjörerna som tillverkar vapnen som ska stoppa Putin

0
Hur är det att jobba med produkter som å ena sidan används för att försvara länders självständighet, men som å andra sidan kan döda? Ingenjören ställde frågan till två ingenjörer på BAE Systems.

Hur länge måste jag stanna innan jag byter jobb?

0
Hur länge bör man stanna på ett jobb innan man går vidare till nästa? Karriärcoachen tipsar om hur du bör tänka.

Här finns ingenjörernas mest jämställda chefslöner

0
Många ingenjörer blir chefer och det är inom privat sektor som cheferna tjänar mest. Men där finns ett lönegap mellan könen. I en annan sektor är chefslönerna för ingenjörer helt jämställda.  

Har du gjort en livsnjutarplan över vad som är viktigast i ditt liv?

0
Karriärplanering har du säkert koll på. Men allt annat som är viktigt i livet, hur får du tid och energi till det? Testa att göra en livsnjutarplan där du sätter dina prioriteringar på pränt.

Får man komma med shorts till jobbet?

0
Varma sommardagar är det lockande att komma med shorts och sandaler till jobbet. Men hur lättklädd får man egentligen vara på jobbet? Juristen reder ut vad som gäller.

Se MIT-studenterna dansa

0
I USA är det naturligt att kreativa ämnen ingår i ingenjörsutbildningarna, som dans till exempel. 

Ger din chef dig ont i magen?

0
Var tredje svensk uppger att de har en destruktiv chef. En ny bok ger konkreta förslag på hur du hanterar en sådan situation.

”Så här fick vi vårt första ingenjörsjobb”

0
För nyexade finns många andra vägar än platsannonser till det första jobbet. Ingenjören frågade sex ingenjörer hur de fick sitt första jobb efter examen.

Hur gör du för att inte jobba över?

0
Som ingenjör kan det vara svårt att sätta gränser för sin arbetstid. Här är ingenjörernas egna tips på hur de undviker att jobba över när arbetsbelastningen är hög.

VÄLKOMMEN TILL INGENJÖRSKARRIÄR

Ingenjörskarriär är ett samarbete mellan Ingenjören och Sveriges Ingenjörer. Här publicerar vi artiklar och temaguider som ger inspiration och tips för att ta nästa steg i karriären.

GUIDER