Global portal öppnar nya vägar till utlandsjobben

Förhoppningen är att tjänsten ska bidra till en mer flexibel arbetsmarknad. Foto: Getty Images

Sugen på ett nytt jobb, men vill inte flytta? Nu startar Remote en jobbförmedling för distansjobb, med hela världen som arbetsplats.

Remote är i grunden en HR-plattform som hjälper globala företag med tjänster kopplade till personalfrågor. Det kan handla om att betala ut löner, hantera skatter och andra legala tjänster för företag som har anställda i andra länder, liksom hjälp med att fakturera utomlands.

Nu startar Remote en ny tjänst, en jobbsajt för att matcha kompetens med företag över hela världen.

Johanna Sylvander, Remote.

– Vi har sett att det finns ett behov av att kunna söka jobb på ett mer flexibelt sätt, inte minst efter pandemin som öppnade ögonen för distansarbete. Många vill kunna söka jobb som är helt eller delvis på distans, men idag är det väldigt krångligt, säger Johanna Sylvander, försäljningschef med ansvar för Norden och Östeuropa.

Synliggör distansjobben

Den nya tjänsten fungerar som en vanlig jobbsökarportal med den skillnaden att man även kan filtrera på hur distansbaserad man vill att det jobb man söker ska vara. Dessutom kan man filtrera på arbetstid, tidszon och lön i olika valutor och det framgår även om jobbet kräver resande i tjänsten.

Tanken är att underlätta för arbetssökande att hitta jobb som erbjuder distans- eller hybridarbete, även utanför Sveriges gränser, men även för arbetsgivare att rekrytera specialistkompetens på ett bredare sätt än idag.

– Ingenjörer är ett yrksegrupp som jag tror är intressant för den här tjänsten. Ingenjörer har ofta arbetsuppgifter som passar bra för distansarbete och finns inom branscher där företag gärna anställer globalt för att få den kompetens man söker.

Johanna Sylvander poängterar att de vanliga jobbsökartjänsterna ofta fungerar dåligt för rekryteringar där det egentligen inte spelar någon roll var medarbetaren sitter rent geografiskt. Platsbaserade sökningar är oftast standard och man utelämnar ofta nyckeldetaljer som beskriver exempelvis krav på ett visst antal dagar på kontoret.

– Linkedin kräver exempelvis att man anger ett land när man publicerar en tjänst och så ser det ut på många andra jobbsajter också, förklarar Johanna Sylvander.

Mer flexibel arbetsmarknad

Det är nu bara någon vecka sedan plattformen lanserades och det finns i dagsläget cirka 500 jobb ute. För jobbsökare är tjänsten gratis och förhoppningen är att den ska bidra till en mer flexibel arbetsmarknad.

– Plattformen öppnar upp en hel värld av möjligheter för arbetssökande att hitta sin drömarbetsgivare, men även för företag att få tillgång till en värld av talanger, säger Johanna Sylvander.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tänk på det här när du låter AI skriva ditt personliga brev

Tänk på det här när du låter AI skriva ditt personliga brev

När allt fler tar hjälp av AI för att formulera sitt personliga brev blir de också mindre intressanta i urvalsprocessen. Här är några saker du som jobbsökare bör tänka på.
Fler artiklar