Bok ska lära unga om energi

Många skolelever har mycket begränsade energikunskaper – men tycker det är viktigt att lära sig mer om energi. Nu kommer boken Energi – möjligheter och dilemman ut i en ny utgåva. Många skolelever har mycket begränsade energikunskaper – men tycker det är viktigt att lära sig mer om energi. Nu kommer boken Energi – möjligheter och dilemman ut i en ny utgåva.

Boken som ska ge grundläggande energikunskaper vänder sig till lärare, beslutsfattare och en intresserad allmänhet. Första utgåvan av ”Energi – möjligheter och dilemman” kom 2007. Den trycktes i cirka 5 000 exemplar, men tog snabbt slut.

Energimyndigheten lät under hösten 2008 fråga niondeklassare om deras energi- och klimatkunskaper. Kunskaperna visade sig vara mycket begränsade, och hela 40 procent av 15-åringarna kunde inte nämna någon förnybar energikälla. Samtidigt angav hela 86 procent av de tillfrågade angav att ”det är viktigt eller mycket viktigt att lära sig om energi i skolan”.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

Ingenjören Kateryna Mariushkina i Göteborg är en av de volontärer som engagerat sig i arbetet för Ukraina. ”Det som händer i Ukraina finns hela tiden i bakhuvudet” berättar hon.
Fler artiklar