Lönerna i fokus på facklig konferens

Krisavtal, industriavtal och läget i de svenska företagen stod på dagordningen när Sveriges Ingenjörers storklubbskonferens samlades i Skövde måndag och tisdag.Krisavtal, industriavtal och läget i de svenska företagen stod på dagordningen när Sveriges Ingenjörers storklubbskonferens samlades i Skövde måndag och tisdag.

Företrädare för 15 000 ingenjörer på allt från medicintekniska företag till tillverkare av vattendränkta pumpar träffades för att samtala om de viktigaste frågorna på den fackliga dagordningen och utbyta erfarenheter av ett av de besvärligaste åren i europeisk ekonomi. Lönebildningen stod som vanligt i fokus.

-Det är lokalt som ingenjörerna kan skapa en bättre utveckling av lönerna, sade förbundsordförande Ulf Bengtsson.

Sveriges Ingenjörers förhandlingschef Camilla Frankelius talade om hur krisavtalen hade påverkat medlemmar i industrin.

– Centralt har vi inte slutit några krisavtal  men lokalt har det ju skett, sade hon och konstaterade också att förbundet i en undersökning hade sett att många medlemmar hade jobbat full tid trots avtalen och trots lönesänkning.

Uppsägningen av industriavtalet och vad det kommer att innebära diskuterades också.

JG

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar