Tävla om ett exjobb på Grontmij

Grontnästets jury. Foto: Peter Nerström

Teknikkonsultföretaget Grontmij bjuder in alla teknologer i Sverige till Grontnästet – en tävling där man kan vinna en exjobbsplats på företaget.

Teknikkonsultföretaget Grontmij bjuder in alla teknologer i Sverige till Grontnästet – en tävling där man kan vinna en exjobbsplats på företaget.

En bra idé brukar kunna öppna dörrarna till ett exjobb. Många företag välkomnar studenter som kommer med egna förslag. På teknikkonsultföretaget Grontmij har man gått ett steg längre och utlyser tävlingen Grontnästet som bygger på samma idé som tv-programmet Draknästet.

Studenterna ska presentera sin exjobbsidé på ett A4. En jury med bland andra Grontmiljs vd Leif Bertilsson och flera chefer och specialister på företaget väljer ut de mest innovativa idéerna som går till final och inbjuds till en filminspelningsdag i Stockholm. Där ska var och en framför en filmkamera presentera sin idé inför juryn som kommer att vara tuff.  
– Många ingenjörer här på Gronmij jobbar direkt med våra kunder. Deras arbete handlar om att föreslå och presentera lösningar för kunderna. Därför tycker vi att det är viktigt att ingenjörerna inte bara ha en bra idé utan också brinner för den och kan försvara den inför en motpart som kan ställa utmanande frågor, säger Caroline Strömbäck som arbetar med studentrelationer på Grontmij.

Smarta tekniska lösningar, affärsmässighet och nytänkande är några av bedömningsgrunderna när juryn väljer ut finalisterna.
– Byggbranschen är konservativ och vi behöver få in fler som vågar utmana och tänka nytt, säger vd:n Leif Bertilsson.

Grontmij växer i Sverige och siktar på att kunna anställa 120 personer under 2011.
– En del av dessa kommer att vara nyexaminerade ingenjörer och det är självklart att de som gjort ett bra exjobb hos oss ligger bra till för en anställning, säger Caroline Strömbäck.

Exjobbstävlingen Grontnästet är öppen till den 15 april då idén måste vara inskickad. Finalen äger rum i maj. Även ingenjörsstudenter som inte planerar att göra sitt exjobb under 2011 är välkomna att delta.
– Vi tittar framåt och med en bra idé kan man vinna en exjobbsplats som väntar på dig när det är dags, säger Caroline Strömbäck.

Grontnästets jury: vice divisionschef Veronika Borg, ekonomidirektör Peter Tauberman, divisionschef Ann-Christine Svärd och vd Leif Bertilsson. Foto: Peter Nerström.

2 kommentarer

  • Johan E

    Ligger i tiden, elitism och TV-mässiga utslagningsheat. Man blir lite trött….

    28 januari 2011
  • Markus Larsson

    Detta var ett helt nytt grepp måste jag säga! Jag kan tänka mig att det kommer att komma in en stor mängd spännande exjobbsförslag, och att många intressanta kontakter knyts. Mer av detta, så att folk får visa framfötterna!

    27 januari 2011

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Ingenjörsstudentens uppfinning lurar vägglössen

Ingenjörsstudentens uppfinning lurar vägglössen

Problemet när man sanerar vägglöss är att om inte en människa sover i rummet så håller sig vägglössen kvar i sina gömslen. Ingenjörsstudenten Maja Åstrand har kommit på en lösning som snart kan vara på väg ut i världen.
Fler artiklar