Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemIngenjörenVälj teknologer till fullmäktige

Välj teknologer till fullmäktige

För första gången ordnar Sveriges Ingenjörer val för att utse 14 teknologrepresentanter till Fullmäktige. Nomineringen är öppen hela mars månad.

Att teknologerna är viktiga i förbundet är ingen nyhet. Som sig bör med ett förbund som stammar från Teknologföreningen har teknologerna också en hel del att säga till om, om de själva vill!

– Jag upplever att förbundet tar våra synpunkter mycket på allvar, säger John Kåberg som varit representant för teknologerna i fullmäktige (Sveriges Ingenjörers riksdag) och även suttit i Saco studentråd för Sveriges Ingenjörer. Men jag tror att det blir ännu bättre nu när de som kommer till fullmäktige gör det på ett riktigt mandat.

Hittills har teknologerna representerats av de teknologkontakter som har arbetat för förbundet ute på högskolorna. Från och med årets fullmäktige är det slut med det och just nu kan alla teknologmedlemmar nominera kandidater till teknologvalet som sker senare i vår. I fullmäktige finns 14 teknologmandat och två av de invalda blir sedan också teknologernas representanter i förbundsstyrelsen.

– Jag tycker vi har gjort ett bra jobb men de som väljs i vår har ett riktigt mandat, är utvalda av andra teknologer, och jag tror att det kan bädda för ett ännu starkare engagemang och att teknologerna verkligen driver sina frågor effektivt i förbundet, säger John Kåberg.

Nomineringen av kandidater är öppen hela mars och du når den genom att logga in på Sveriges Ingenjörers hemsida. Datum för valet är inte fastställt än men kommer att annonseras på hemsidan. Årets fullmäktige, Sveriges Ingenjörers riksdag, hålls i november.

JG

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Hur länge måste jag stanna innan jag byter jobb?

0
Hur länge bör man stanna på ett jobb innan man går vidare till nästa? Karriärcoachen tipsar om hur du bör tänka.

Här finns ingenjörernas mest jämställda chefslöner

0
Många ingenjörer blir chefer och det är inom privat sektor som cheferna tjänar mest. Men där finns ett lönegap mellan könen. I en annan sektor är chefslönerna för ingenjörer helt jämställda.  

Har du gjort en livsnjutarplan över vad som är viktigast i ditt liv?

0
Karriärplanering har du säkert koll på. Men allt annat som är viktigt i livet, hur får du tid och energi till det? Testa att göra en livsnjutarplan där du sätter dina prioriteringar på pränt.

Får man komma med shorts till jobbet?

0
Varma sommardagar är det lockande att komma med shorts och sandaler till jobbet. Men hur lättklädd får man egentligen vara på jobbet? Juristen reder ut vad som gäller.

Se MIT-studenterna dansa

0
I USA är det naturligt att kreativa ämnen ingår i ingenjörsutbildningarna, som dans till exempel. 

Ger din chef dig ont i magen?

0
Var tredje svensk uppger att de har en destruktiv chef. En ny bok ger konkreta förslag på hur du hanterar en sådan situation.

”Så här fick vi vårt första ingenjörsjobb”

0
För nyexade finns många andra vägar än platsannonser till det första jobbet. Ingenjören frågade sex ingenjörer hur de fick sitt första jobb efter examen.

Hur gör du för att inte jobba över?

0
Som ingenjör kan det vara svårt att sätta gränser för sin arbetstid. Här är ingenjörernas egna tips på hur de undviker att jobba över när arbetsbelastningen är hög.
Scania Lisa Lorentzon

Högre löneökningar än märket på Scania

2
Akademikerna på Scania får 4,9 procents löneökning i år, högre än märket på 3,9 procent. Dessutom ska goda prestationer ge extra lyft.
Arbetslösheten för ingenjörer 2020-2023

Rekordlåg arbetslöshet för ingenjörer – och små ändringar inom bygg

0
Ekonomin skakar. Men det märks inte på arbetslösheten för ingenjörer. Och i byggsektorn, där vissa delar har det tufft, är förändringarna ändå små.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Undvik ingenjörernas vanligaste cv-missar

0
Ett cv ska vara tydligt och visa vad du har för kompetens och erfarenhet. Visst är det bra att sticka ut men passa dig för att tappa trovärdighet. Här är nio vanliga misstag – och hur du undviker dem.