Indiska IT-sektorn på högvarv

Medan Sveriges IT-ingenjörer fick en löneförhöjning på knappt 2 procent i årets löneförhandling ser det betydligt ljusare ut för dem som jobbar i Indien. Där kan IT-ingenjörerna lugnt räkna med en löneökning på mellan 12-15 procent. Medan Sveriges IT-ingenjörer fick en löneförhöjning på knappt 2 procent i årets löneförhandling ser det betydligt ljusare ut för dem som jobbar i Indien. Där kan IT-ingenjörerna lugnt räkna med en löneökning på mellan 12-15 procent.

Det är den stora globala efterfrågan på IT som har gjort att lönerna inom IT-området i Indien har skjutit i höjden. Särskilt eftertraktade är IT-ingenjörer med specialkunskaper (de kan räkna med en löneökning på 20 procent) samt dem som har varit i branschen mellan 3-8 år.

Enligt insatta i branschen beror löneökningarna också på att ekonomin återhämtar sig snabbare än vad man har räknat med och eftersom behovet av duktiga IT-ingenjörer är större än antalet ingenjörer är företagen tvungna att höja lönerna för att behålla och locka till sig ingenjörer med rätt kompetens.

Källa: The Economic Times.

Ingenjören har tidigare skrivit de här artiklarna om IT-ingenjörer:

IT-ingenjörerna fick låga lönehöjningar
IT-konsulterna tillbaka i hetluften

Lämna en kommentar

Senaste nytt

På tur i liten bil

Ingenjören tar semester – vi ses igen den 12 augusti!

Följ oss gärna på Facebook och Linkedin där vi lägger ut lästips hela sommaren. Här på Ingenjören.se är vi tillbaka den 12 augusti. Trevlig sommar! (inne i inlägget finns länkar till vår sida på Facebook och Linkedin)
Fler artiklar