Indiska IT-sektorn på högvarv

Medan Sveriges IT-ingenjörer fick en löneförhöjning på knappt 2 procent i årets löneförhandling ser det betydligt ljusare ut för dem som jobbar i Indien. Där kan IT-ingenjörerna lugnt räkna med en löneökning på mellan 12-15 procent. Medan Sveriges IT-ingenjörer fick en löneförhöjning på knappt 2 procent i årets löneförhandling ser det betydligt ljusare ut för dem som jobbar i Indien. Där kan IT-ingenjörerna lugnt räkna med en löneökning på mellan 12-15 procent.

Det är den stora globala efterfrågan på IT som har gjort att lönerna inom IT-området i Indien har skjutit i höjden. Särskilt eftertraktade är IT-ingenjörer med specialkunskaper (de kan räkna med en löneökning på 20 procent) samt dem som har varit i branschen mellan 3-8 år.

Enligt insatta i branschen beror löneökningarna också på att ekonomin återhämtar sig snabbare än vad man har räknat med och eftersom behovet av duktiga IT-ingenjörer är större än antalet ingenjörer är företagen tvungna att höja lönerna för att behålla och locka till sig ingenjörer med rätt kompetens.

Källa: The Economic Times.

Ingenjören har tidigare skrivit de här artiklarna om IT-ingenjörer:

IT-ingenjörerna fick låga lönehöjningar
IT-konsulterna tillbaka i hetluften

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Så mycket tjänar 41 facktoppar

Så mycket tjänar 41 facktoppar

158 843 kronor i månaden. Så stor är löneskillnaden mellan den fackordförande som tjänade mest och minst förra året. Sveriges Ingenjörers ordförande Ulrika Lindstrand hamnar långt ner på lönelistan i en kartläggning som Altinget har gjort.
Fler artiklar