Förbundet säger ja till industriavtalet

Sveriges Ingenjörer säger ja till det nya industriavtalet. Det beslutade förbundsstyrelsen vid ett möte på måndagen.
     – Vi säger ja för att industriavtalet är viktigt för Sveriges utveckling, säger Ulf Bengtsson, styrelseordförande för Sveriges Ingenjörer. Sveriges Ingenjörer säger ja till det nya industriavtalet. Det beslutade förbundsstyrelsen vid ett möte på måndagen.

Ulf Bengtsson, förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer.

– Vi säger ja för att industriavtalet är viktigt för Sveriges utveckling. Samtidigt vill vi framhäva ingenjörernas betydelse och vikten av att belöna ingenjörernas insatser, säger Ulf Bengtsson, förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer.

Ulf Bengtsson lyfter fram industriavtalets betydelse för höstens avtalsförhandlingar, där han hoppas att ingenjörernas betydelse för samhällsutvecklingen också ska synas.

– Genom industrisamarbetet har vi kommit överens om spelregler inför avtalsrörelsen i höst. Och där hoppas vi att de centrala löneavtalen verkligen ska visa att den kompetens som ingenjörerna besitter är värdefull.

Förra veckan meddelade Pappers att de säger nej till det nya industriavtalet, men det kommer enligt Ulf Bengtsson inte att påverka Sveriges Ingenjörers inställning till industriavtalet eller det fortsatta samarbetet mellan parterna.

– Att Pappers hoppade av påverkar inte oss, det påverkar bara Pappers och deras medlemmar genom att de inte kan vara med och påverka på samma sätt.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Spelar det någon roll om arbetsgivaren har kollektivavtal eller inte? Tjänar jag något på det, rent ekonomiskt? Jennifer Nilsson Fridell reder ut de vanligaste frågorna kring kollektivavtal.
Fler artiklar