Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemIngenjörenIngenjören bjuder dig på bio!

Ingenjören bjuder dig på bio!

Bobby Fischer anses av många vara den bästa Schackspelaren genom tiderna. Nu kommer dokumentären om mannen som personifierade länken mellan geni och dåre. Ingenjören ger dig chansen att se ”Bobby Fischer against the world” på bio gratis!

Bobby Fischer var ett underbarn. Redan vid 29 års ålder blev han schackvärldsmästare. Men sedan hände något. Han började lida av vanföreställningar och paranoia, och som en ensling utan familjens stöd var han tvungen att försvara sin titel – samtidigt som han blev sitt lands kanske främsta representant under det kalla kriget. Han slutade sitt liv som landsflykting och dog 2008 på Island, ensam och världsfrånvänd.

Regissören bakom ”Bobby Fischer against the world”, Liz Garbus, har tidigare fått en Oscarsnominering, vunnit Stora Jurypriset vid Sundance och nominerats till samma pris ytterligare två gånger. Filmen visar den absurt höga pris som Bobby Fischer fick betala för att nå sin legendariska seger och hur det slet sönder hans psyke.

Sällsynt arkivmaterial och insiktsfulla intervjuer med de som stod honom närmst gör denna historia unik, en historia om ett genis snabba klättring uppför framgångens berg och hans tragiska men oundvikliga djupa fall.

Nu kommer filmen till Sverige, och Ingenjören lottar ut biobiljetter till dig som besökare här på ingenjoren.se. Fem peroner vinner två biljetter vardera. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att skicka ett mejl till redax@ingenjoren.se och svarar på en enda fråga: Vad vill du läsa mer av på ingenjoren.se? Svaret vill vi ha senast söndag 9 oktober.

Visningen av filmen är den 12 oktober, på biografen Victoria i Stockholm, klockan 18.30.

Fotnot: För alla er som inte bor i Stockholm – under hösten och vintern kommer vi förhoppningsvis att kunna tävla ut biobiljetter till filmvisningar även i andra städer. Håll ut!

 

5 KOMMENTARER

  1. Jag vill läsa mer om entreprenörskap och grundläggande företagsekonomi samt affärsjuridik – de är nyckeln till fortsatt positiv utveckling i vår nation!

  2. Vore intressant att veta lite mer om hur duktiga man är i Kina. Tex pratar man om att det jobbas 80 timmars veckor emedan vi här bara släpar oss hit ynka 40 timmar och vill ha en fritid. Kan man på sikt jobba 80 timmar. Hur effektiv är man? Vad händer om man inte alltid står till förfogande? Är allt en myt?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Ny chans till omställningsstudiestöd – men väntetiden hos CSN är lång

0
Den 1 oktober öppnar CSN möjligheten att ansöka om omställningsstudiestöd för vårterminen 2024 Men var beredd på att beskedet från CSN kan dröja.
Chalmers kårhus

Sämre resultat och fler avhopp när undervisningen är på engelska

0
En ny studie från KTH och Chalmers visar att undervisning på engelska gör att studenterna lär sig klart mindre.

Dina dokument är inte dina dokument

0
Att radera dokument från din arbetsdator eller mobil kan vara riskabelt, även om du gör det i all välmening. Och det du uppfattar som privat kan i själva verket vara din arbetsgivares egendom.
designingenjör

Så här tycker doktorander om stress, handledare och att fortsätta forska

0
Att vara doktorand kan vara stressigt, krävande – och alldeles, alldeles underbart. Eller?

Så mycket tjänar myndighetscheferna

0
Vet du vilken myndighetschef som tjänar mest? Ingenjören har sammanställt löner och löneökningar för 40 myndighetschefer och 17 rektorer vid lärosäten som utbildar ingenjörer.

Ingenjörers löner i kommuner: Påverka redan i budgeten

0
Om ingenjörers löner ska höjas i kommunerna behöver facket ta mer plats när budgeten sätts. Detta är något som många föreningar nu börjat jobba med.

Så äter du rätt för att orka studierna och vara skärpt på tentorna

0
Studietiden innebär för många sämre matvanor. Slarv och snabba lösningar kan sumpa chansen att nå bra studieresultat. Kostforskaren ger dig smarta tips.
Farid Bonawiede utanför Södra Cell

Tekniska fysikerns dagbok: ”Varierat, utmanande och tekniskt på ett liknande sätt som utbildningen”

0
Farid Bonaweide har inte ett jobb utan (minst) tre: Vd för ett mjukvarubolag, it-chef på en startup och frilans i riskberäkning och analys.
Ångströmlaboratoriet, Uppsala universitet

377 miljoner extra till utbildning av ingenjörer 2024 – ”30-årig trend bruten”

3
Fler utbildningsplatser, mer forskning, mer till kompetensutveckling. Och efter 30 års minskning: mer per student.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Varsel på arbetsplatsen? Så funkar det

0
Vad händer när arbetsgivaren lägger ett varsel? Och vad bör jag som anställd tänka på för att undvika de vanligaste misstagen? Chefsjuristen på Sveriges Ingenjörer delar med sig av sina bästa råd.