Ikea klättar på listan över högst ansedda arbetsgivare

Bild: Mostphotos / Wavebreakmedia

Google är fortfarande den mest eftertraktade arbetsplatsen enligt studenter och akademiker som är i början av karriären. Men i år har fler svenska företag tagit sig in på tio i topp-listan.

För fjärde året i rad har bemanningsföretaget Academic Work gjort en undersökning bland studenter och akademiker i början av karriären, om vilket företag som är den mest önskvärda arbetsplatsen. I år har upp emot 14000 personer rangordnat arbetsgivare utifrån tre kriterier; övergripande rykte, upplevd framgång på marknaden och om man vill arbeta där eller inte.

Google är för fjärde året i rad det företag som flest skulle vilja arbeta hos. Men i år är det fler svenska företag som återfinns bland topp tio. Av dem är Ikea populärast, efter att ha klättrat upp till andra plats från förra årets sjunde placering. Kvar från fjolåret är även spelutvecklaren Dice, musikströmningstjänsten Spotify och fordonstillverkaren Volvo. Som nykomlingar återfinns livsmedelskedjan ICA och förpackningsföretaget Tetrapak.

– Ett arbetsgivarvarumärke är någonting som måste hållas levande och som man måste arbeta aktivt med för att vara konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. Att man en gång varit en ansedd arbetsgivare innebär inte automatiskt att man alltid kommer att vara det, säger Isabelle Ahlman, Insights Manager på Academic Work.

Tio i topp-listan 2018:
1. Google
2. IKEA
3. Spotify
4. Tesla
5. Microsoft
6. Apple
7. Dice
8. Volvo
9. ICA
10. Tetrapak

David Boda

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Här är de populäraste kurserna för yrkesverksamma ingenjörer

Många lärosäten satsar på kompetensutveckling av ingenjörer. Vi har tagit reda på vilka som är de populäraste kurserna som går att kombinera med jobbet. Se listan med nära 50 kurser i topp.
Fler artiklar