Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemArbetslivIngenjörspodden laddar för en ny säsong

Ingenjörspodden laddar för en ny säsong

Fler externa gäster och nya infallsvinklar på klassiker som högaktuella LAS. Det är en del av vad Ingenjörspodden kommer att syssla med under den kommande hösten.

Nu går Ingenjörspodden in i säsong två. Avsnitten kommer att släppas varannan vecka. Podden kommer även fortsättningsvis att hålla sig till samma korta format, med avsnitt som är cirka 20 minuter långa.

Programledarna är Jenny Rosenbaum och Rickard Levin, som båda är ombudsmän på Sveriges Ingenjörer. Ämnena varierar från avsnitt till avsnitt men för Jenny finns det en röd tråd.

– Min hjärtefråga är att man ska prata om arbetsrätt på ett relativt enkelt sätt, så att gemene man förstår, säger Jenny Rosenbaum.

Juridiken och arbetsrätten kan vara svår att förstå sig på. Att inte krångla till det för mycket är enligt Jenny väldigt viktigt eftersom podden inte bara vänder sig till förtroendevalda utan även medlemmar och andra som är intresserade.

Poddenavsnittens innehåll bygger på frågor som medlemmarna har ställt.

– Det som är roligt med en podd är att man kan känna av vad som fungerar och inte fungerar och att man kan anpassa det med tiden, säger Jenny.

Enligt henne är just formatets flexibilitet en av de största fördelarna.

– Det roliga med poddformatet är att det är lyssnarna som styr. Om lyssnarna vill att vi ska prata om ett visst ämne och vi känner att det ämnet fungerar i ett avsnitt, då kan man ändra sig och göra det istället. Eller om de säger att de bara vill ha gäster, då får man kanske göra om konceptet. Vi är väldigt öppna för förslag och man måste utvärdera hela tiden för att se vad som fungerar. Det är ett levande format.

Vårens mest lyssnade avsnitt handlade om GDPR. Höstens första avsnitt av Ingenjörspodden kommer att heta ”Myter och sanningar om LAS” och finnas tillgängligt den 30 augusti.

Alla avsnitt av Ingenjörspodden hittar du som medlem på Sveriges Ingenjörers Play, logga in för att ta del av avsnitten.

David Boda

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Fackordföranden på Cementa: ”Vill poängtera att det är jättekul att jobba fackligt”

0
När mark- och miljööverdomstolen avvisade dåvarande Cementas ansökan för fortsatt kalkbrytning på Gotland hamnade det fackliga arbetet i hetluften. Idag har det lugnat ner sig, konstaterar Akademikerföreningens ordförande.
designingenjör

Så här tycker doktorander om stress, handledare och att fortsätta forska

0
Att vara doktorand kan vara stressigt, krävande – och alldeles, alldeles underbart. Eller?

Så mycket tjänar myndighetscheferna

0
Vet du vilken myndighetschef som tjänar mest? Ingenjören har sammanställt löner och löneökningar för 40 myndighetschefer och 17 rektorer vid lärosäten som utbildar ingenjörer.

Ingenjörers löner i kommuner: Påverka redan i budgeten

0
Om ingenjörers löner ska höjas i kommunerna behöver facket ta mer plats när budgeten sätts. Detta är något som många föreningar nu börjat jobba med.

Så äter du rätt för att orka studierna och vara skärpt på tentorna

0
Studietiden innebär för många sämre matvanor. Slarv och snabba lösningar kan sumpa chansen att nå bra studieresultat. Kostforskaren ger dig smarta tips.
Farid Bonawiede utanför Södra Cell

Tekniska fysikerns dagbok: ”Varierat, utmanande och tekniskt på ett liknande sätt som utbildningen”

0
Farid Bonaweide har inte ett jobb utan (minst) tre: Vd för ett mjukvarubolag, it-chef på en startup och frilans i riskberäkning och analys.
Ångströmlaboratoriet, Uppsala universitet

377 miljoner extra till utbildning av ingenjörer 2024 – ”30-årig trend bruten”

3
Fler utbildningsplatser, mer forskning, mer till kompetensutveckling. Och efter 30 års minskning: mer per student.
Python website

Nu startar antagningen till universitets-kurser i Python för yrkesverksamma

0
Ska gå att läsa parallellt med jobbet. Och den här typen av kurser ökar nu.

Trött efter jobbet? Så kan nya rutiner göra skillnad

2
Tallriksmodellen för hjärnan är en metod som hjälper dig att få energin att räcka även under de tuffaste höstmånaderna. 

Jobbets stora tidstjuv – men kan man tacka nej till möten?

2
Är din arbetstid helt sönderbokad eftersom andra kan lägga in möten i din digitala kalender? Det kan vara dags att börja tacka nej till möten, men det kräver lite fingertoppskänsla.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Varsel på arbetsplatsen? Så funkar det

0
Vad händer när arbetsgivaren lägger ett varsel? Och vad bör jag som anställd tänka på för att undvika de vanligaste misstagen? Chefsjuristen på Sveriges Ingenjörer delar med sig av sina bästa råd.