”Vi har blivit en naturlig del av introduktionen till livet som ingenjör”

Sveriges Ingenjörer under mottagningen på flera högskolor.
Sveriges Ingenjörer har varit med på mottagningen på 22 högskolor i höst.

Sveriges Ingenjörer har precis avslutat årets arbete med mottagningskampanjen för nya ingenjörsstudenter och intresset för förbundet har ökat. Fler än förra året har ansökt om medlemskap, berättar Malin Lindström på Sveriges Ingenjörer.

– Det är jätteroligt och ett bevis att vi når ut till studenterna med vilka vi är och vad vi erbjuder, säger Malin Lindström, chef för rekryteringsenheten på Sveriges Ingenjörer.

Till i höst var det totalt 13 042 antagna till högskole- och civilingenjörsutbildningarna, visar färsk statistik. Exakt hur många som faktiskt började studera blir klart först till våren, men normalt faller motsvarande 10 procent av de antagna bort.

– Och av dem har vi träffat en väldigt stor del, om inte alla, säger John Kåberg, samordnare för studentverksamheten på Sveriges Ingenjörer och själv ingenjör.

Hur många av studenterna som gått med i förbundet är inte officiellt, men det är alltså fler än förra året och arbetet fortsätter också under hela hösten.

Varför har det blivit fler medlemmar i år?

– Det har kommit fler och träffat oss i år. Det är ett tecken på att vi är uppskattade. Att de som ordnar mottagningen minns hur det var när de började och rekommenderar att träffa oss. Vi har blivit en naturlig del av introduktionen till livet som ingenjör, säger John Kåberg.

Han berättar att gruppen från Sveriges Ingenjörer arbetat hårt på att få träffa fler och på nya sätt och att ökningen visar att man är på rätt väg. Under mottagningen berättar Sveriges Ingenjörer bland annat om vad ingenjörer gör och hur viktiga de är för Sverige.

– Vi berättar också om alla förmåner som ingår i medlemskapet för studenter och som många inte vet om.

Och Malin Lindström är glad över resultatet.

– Det är ett kvitto på att vi lyckas nå ut med vårt budskap att man är med och påverkar ingenjörernas villkor, får bra förmåner och ett stort kontaktnät när man väljer medlemskap i ett yrkesförbund för ingenjörer.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Ingenjörsstudentens uppfinning lurar vägglössen

Ingenjörsstudentens uppfinning lurar vägglössen

Problemet när man sanerar vägglöss är att om inte en människa sover i rummet så håller sig vägglössen kvar i sina gömslen. Ingenjörsstudenten Maja Åstrand har kommit på en lösning som snart kan vara på väg ut i världen.
Fler artiklar