Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemIngenjörenVad vill du läsa om i Ingenjören? Tipsa oss – vinn säkerhetskit

Vad vill du läsa om i Ingenjören? Tipsa oss – vinn säkerhetskit

Ingenjören.se är Sveriges Ingenjörers medlemstidning och vi vill skriva artiklar som är relevanta för så många ingenjörer som möjligt. Nu behöver vi din hjälp att göra tidningen ännu bättre.   

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Redaktionen får in en hel del tips, önskemål och synpunkter från läsarna. Men vi vill ha ännu fler. Svara på minst två av frågorna här nedanför så blir du med i utlottningen av tre säkerhetskit från Sveriges Ingenjörer.

Kitten innehåller USB, Datablocker, RFID Blocking Card och Webcamcover och gör att du kan ladda, surfa och handla säkert. Svara alltså på minst två av frågorna och gör det senast den 11 november så deltar du i utlottningen.

Här är frågorna:

 1. Vad tycker du att Ingenjören borde skriva mer om? Tipsa oss om ämnen som du saknar eller vill läsa mer om.
 2. Vad finns det för problem eller irritationsmoment på ditt jobb eller i din arbetsvardag som du vill att vi ger tips om hur man kan hantera?
 3. Vad handlar din drömartikel i Ingenjören om?
 4. Har du varit med om något på jobbet som vi kan intervjua just dig om? Det kan vara positiva händelser som andra kan lära sig av, eller negativa – som diskrimineringdåligt ledarskap, orimligt höga krav etcetera. Vi vill gärna få konkreta exempel och vill ha personer att intervjua – antingen för en egen artikel eller som ett av flera exempel. Det är möjligt att vara anonym i artikeln.

Vill du skriva mer om vad du tycker om tidningen utöver frågorna så får du gärna göra det också.

Mejla ossingenjoren@sverigesingenjorer.se och skriv ”Tips” i ämnesraden, eller fyll i formuläret här:


  Karin Virgin

  LÄMNA EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  SENASTE NYTT

  Välj din chef – så synar du ledarskapet när du byter jobb

  0
  Din chef spelar stor roll – för dina prestationer, din utveckling och ditt mående. Därför bör du välja nästa chef med omsorg. Så här kan du gå till väga för att ta referenser på chefen.

  Nyexade byggingenjörens dagbok: ”Kollegornas stöd är tryggt när man är ny i branschen”

  0
  I våras blev Emin Hogic högskoleingenjör i byggteknik vid Lunds tekniska högskola, campus Helsingborg och nu är han projektör på Sweco. Här är hans dagbok från en vecka på jobbet.
  Luleå och Stockholm

  Så skiljer ingenjörers löner mellan länen

  5
  Medellönen högst i Stockholm, följt av Halland för civilingenjörer och Blekinge för högskoleingenjörer.
  Jonas Hylén

  Förtroendevald på Siemens: ”Är lite som en präst eller diakon”

  0
  Under 25 år i Akademikernas styrelse på Siemens har Jonas Hylén hjälpt medlemmar som riskerat att förlora jobbet och mött engelsmän som är chockade att ingenjörer har ett fack.    

  Låga ingenjörslöner oroar inte industrijättarna i norr

  0
  Ingenjörer i södra Sverige har högre lön än ingenjörer i norr. Men för industrijättarna i norr verkar lönenivåerna inte vara något hinder för rekrytering.

  Förstärkt lönesamtal kan lösa konflikter kring lön

  0
  Ibland slutar lönesamtalet med att man känner sig orättvist bedömd. Inom industrin finns då möjligheten till ett förstärkt lönesamtal med lokala facket som stöd.

  Global portal öppnar nya vägar till utlandsjobben

  0
  Sugen på ett nytt jobb, men vill inte flytta? Nu startar Remote en jobbförmedling för distansjobb, med hela världen som arbetsplats.

  Hon läste teknisk fysik och blev börs-vd

  0
  Charlotte Eriksson är civilingenjör i teknisk fysik och vd på Softronic. Här berättar hon om en omtumlande händelse på jobbet för ett år sedan och varför hon la ner sin sångkarriär.

  Alkohol på julfesten? Så hittar du balansen mellan fest och fylla

  0
  Att jobbet bjuder på alkohol i samband julfiranden är idag närmast självklart – och är oftast inget problem. Men det kan ändå vara bra att tänka till. Här är sex tips inför julens firanden.
  Elin Petersson och Patrik Milton i talarstolen

  Mycket debatt om skatt, 5G och infrastruktur på Ingenjörsfullmäktige

  0
  Antog program om löner och industripolitik. Och höjde inte medlemsavgiften.

  INGENJÖRSKARRIÄR

  VI REKOMMENDERAR

  Hur kallt får det egentligen vara på kontoret?

  0
  Kyliga kontor gör inte bara att vi fryser, det sänker också vår koncentrationsförmåga och kan påverka hälsan. Så hur kallt får det egentligen vara på kontoret?