Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
HemArbetslivSvårt för konsulter att få ersättning för sin övertid

Svårt för konsulter att få ersättning för sin övertid

När du jobbar övertid så ska du få ersättning. Det låter kanske som en självklarhet, men inom konsultbranschen är det fortfarande långt ifrån självklart. ”Det är inte ovanligt att konsulter har en svartkomp för sin övertid, som inte är synlig för arbetsgivaren” säger Frida Elfving på Sveriges Ingenjörer.

Frida Elfving är avtalsansvarig för Innovationsavtalet på Sveriges Ingenjörer. Det avtalet organiserar bolag inom industri och teknikkonsultbranschen Hon konstaterar att många av de medlemmar hon möter jobbar övertid, utan att få någon ersättning för det. Detta trots att de inte avtalat bort sin övertid via något avtal om övertidsavlösen.

– Många konsulter är otroligt lojala gentemot sina kunder och uppdragsgivare och vill göra sitt absoluta bästa. Men om man behöver lägga några timmar extra på uppdraget så ska man också ha betalt för det, säger hon.

Arbetsgivaren vill inte ta kostnaden

Orsakerna till att man inte får ut sin övertid kan vara flera. Men Frida Elfving tror att det bottnar i att arbetsgivaren inte vill ta kostnaden för övertiden. Om konsulten arbetar enligt ett fast pris innebär det att all extra tid som behövs för att leverera ett uppdrag i tid måste hanteras internt, som beordrad övertid.

Rent teoretiskt borde detta inte vara ett problem. Frida Elfving konstaterar att konsulter lever i en värld av tid – allt de gör mäts och utvärderas i tid. Det borde förenkla tillvaron och göra även övertiden synlig, men i praktiken är det snarare tvärtom.

– Ett vanligt problem är att tidrapporteringen är kopplad till kundens faktura. Om du behöver jobba över för att bli klar med ett uppdrag, men inte kan lägga det på kundens faktura, så går den tiden inte att registrera, förklarar Frida Elfving.

Utbredd missuppfattning

Linda Johnsson arbetar som konsult på WSP och är även fackligt aktiv i Akademikerföreningen. Hon känner väl igen sig i problematiken.

– Det finns en utbredd missuppfattning inom branschen där man menar att det inte går att beordra övertid om den inte kan faktureras. Den uppfattningen går direkt emot kollektivavtalen, poängterar hon och förklarar att även konsulter – på uppdrag med fast pris eller där man inte har något avtal om övertid med kunden – kan beordras övertid om det är nödvändigt.

5 tips: Så lyfter du diskussionen om övertid

1. Synliggör tiden. Se till att det finns system för att registrera all tid, även den som inte faktureras till kund.

2. Ställ krav på att arbetsgivaren tar sitt ansvar att förebygga stress och ohälsa på arbetsplatsen.

3. Prata om arbetstiden. Hur ska man hantera tid som inte ryms inom uppdraget?

4. Kräv rätt ersättning. Övertid ska ersättas enligt avtalet. Använd inte flexen för övertid som är beordrad.

5. Ta kontakt med de förtroendevalda på arbetsplatsen om du har en för hög arbetsbelastning eller känner att det inte går att registrera all arbetad tid på rätt sätt.

Men det finns en kultur, en underförstådd överenskommelse, i konsultbranschen att man inte tar ut övertidsersättning när man jobbar över. Många konsulter har ett fritt och självständigt arbete och styr också till stor del över sin egen tid.

Gränsdragningen är otydlig

Att i ett pressat läge gå till sin chef och förklara att hen måste beordra övertid kan vara komplicerat och ibland praktiskt omöjligt.

Dessutom är gränsdragningen ibland otydlig – är detta extra tid som jag lägger ned för att uppdraget ska bli klart, eller för att jag vill ge det lilla extra?

– Men den bedömningen bör inte ligga på den enskilda konsultens axlar utan vara något man bedömer i samråd med sin chef, poängterar Linda Johnsson.

Antecknar övertid på sidan av

Konsekvensen blir att många konsulter hanterar sin övertid på egen hand. Frida Elfving har till och med sett exempel där man för en tidsbok på sidan av, en svartkomp, som inte är synlig för arbetsgivaren. Andra varianter är att det finns en möjlighet att rapportera sin övertid, men att den ersätts timme mot timme.

– Problemet är att man då inte får den ersättning man har rätt till. Dessutom blir det svårt för arbetsgivaren att se hur mycket de anställda arbetar och att sätta in åtgärder om någon har en osund arbetsbelastning, poängterar Frida Elfving.

Läs också: Se upp så att flextiden inte blir en arbetsmiljöfälla

På Linda Johnssons arbetsplats har de efter många års diskussioner äntligen ett rapporteringssystem på plats som synliggör både flex- och övertid. Men många av de grundläggande problemen kvarstår.

– Vi har jobbat länge med frågan och har med det nya rapporteringssystemet tagit ett steg i rätt riktning. Men vi är inte i mål. Vi behöver informera och arbeta mycket mer för att förändra kulturen och hitta nya sätt i hur vi ser på och styr vår arbetstid, säger Linda Johnsson.

Värdesäkra din övertid

Frida Elfving tror att det är viktigt att lyfta diskussionerna om arbetstid inom konsultbranschen och att seniora konsulter också tar ett ansvar för att prata arbetstid med nya kollegor.

Prata med varandra, ställ krav att din övertid blir godkänd av din närmaste chef och att du dessutom får den ersättning som avtalet ger rätt till, är hennes råd.

– Se till att värdesäkra din övertid. Se upp med lösningar där övertid ersätts timme mot timme – eller ännu värre, att den sätts upp på flextiden. Om du har varit tvungen att jobba över för att lösa uppdraget i tid så ska du också ha rätt till ersättning, poängterar hon.

Anna Nyström

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Lönebesked

Vad händer med komp och semester när jag byter jobb?

0
Du har hittat ett nytt jobb och ska säga upp dig. Men vad händer med komp och semester som du har sparat? Här svarar Viktor Rosencrantz, ombudsman på Sveriges Ingenjörer.  

Vad är annorlunda med att vara chef i Sverige?

0
Hur upplever chefer från andra länder att det är att vara chef i Sverige? Så här svarar en ledarskapsexpert och fyra utländska ingenjörer som är chefer i Sverige.

Så här förbereder Chalmers för yrkesverksamma

0
Det nya omställningsstudiestödet ska göra det lättare för yrkesverksamma att bygga på sin kompetens. Men hur redo är högskolorna för detta?

Andreas ansvarar för beräkningarna av Nordens högsta hus

0
Karlatornet i Göteborg blir Nordens högsta byggnad och ska stå klar om två år. Ansvarig för beräkningarna av det komplicerade konstruktionsarbetet är civilingenjören Andreas Lindelöf, 34 år.  

Stressen ökar på Chalmers: ”Det märks att vi är färre”

0
Neddragningarna på Chalmers har fått konsekvenser för medarbetarnas arbetsmiljö. Facket får nu signaler om att arbetsbelastningen ökar och stressnivån blivit högre för de anställda.

Tre ingenjörer: Så blev vi egenkonsulter

0
Friheten att välja uppdrag att kunna styra över sin tid är två goda skäl att bli egenkonsult. Ingenjörerna Martin Lindahl, Tommy Oldebäck och Jerker Bergström delar med sig av sina erfarenheter.
Ingenjörsfullmäktige 2022

Lång debatt om kortad arbetstid

1
Hur radikalt ska Sveriges Ingenjörer vara i kraven på kortad arbetstid? På Ingenjörsfullmäktige blev det lång debatt om det, om lön och om matte i skolan.

More information for members in English

0
The annual congress of The Swedish Association of Graduate Engineers has decided to translate more information material for the members into English.
KTH

Färre tog ingenjörsexamen förra året

0
Nästan exakt 500 personer färre tog en ingenjörsexamen under det gångna läsåret jämfört med året före. Ändå var det många: 5 000 fler än i slutet av 1970-talet och 2 000 fler än i mitten av 1990-talet.

”Rejäla fakta när vi ska argumentera för våra löner”

0
Trovärdig statistik är ett av de viktigaste verktygen i den kommande löneförhandlingen. De två Akademikerföreningar som förra året var bäst på att skicka in sina svar var Arriver Software och Ljungby kommun.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Kan jag bli tvingad att ta semester i jul?

1
Kan konsultföretag verkligen tvinga sina medarbetare att ta ut semester till jul? Ombudsmannen reder ut frågan.