Jobbcoachningen fortsätter

Var tredje arbetssökande som fått en coach genom arbetsförmedlingen har fått jobb inom tre månader.   Nu förlängs avtalet.

Var tredje arbetssökande som fått en coach genom arbetsförmedlingen har fått jobb inom tre månader.  Nu förlängs avtalet.

Sedan arbetsförmedlingens verksamhet med jobbcoachning startade förra året har tjugotusen personer fått jobb.  Sju av tio som har haft en coach har varit nöjda med kontakten och under tre månader som coachningen har pågått har de arbetssökande fått hjälp med alltifrån att skriva arbetsansökningar till att bredda sitt kontaktnät för att på så sätt hitta ett nytt jobb.

Efter den lyckade jobbsatsningen förlänger nu arbetsförmedlingen avtalen med de externa jobbcoacherna fram till och med den 31 december 2011. Tills dess planeras cirka 45 000 arbetssökanden få en jobbcoach.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Löser vattenläckage med hjälp av AI

Löser vattenläckage med hjälp av AI

Att lyssna efter läckage är en metod för att identifiera brister i vattenledningar. Nu tar Göteborg Stad även hjälp av AI för att hitta de områden där riskerna med ett läckage är störst.
Fler artiklar