Populärt med miljö

 

Miljödagen 2010 som ägde rum i Ingenjörshuset i Stockholm i torsdags drog stor publik. Temat för dagen var innovationer och miljöarbete i ett europeiskt perspektiv och inbjudna talare var bland annat Kerstin Niblaeus, ordförande för Stockholm Environment Institute, och miljöpartisten och EU-parlamentarikern Carl Schlyter.

Miljödagen 2010 som ägde rum i Ingenjörshuset i Stockholm i torsdags drog stor publik. Temat för dagen var innovationer och miljöarbete i ett europeiskt perspektiv och inbjudna talare var bland annat Kerstin Niblaeus, ordförande för Stockholm Environment Institute, och miljöpartisten och EU-parlamentariker Carl Schlyter.

Det var nästan fullsatt i Polhemssalen i Ingenjörshuset i går när Miljödagen 2010 inleddes. Kerstin Niblaeus, ordförande för Stockholm Environment Institute, var först ut som talare och hennes anförande handlade bland annat om hur EU:s utvidgning kan leda till ett förstärkt miljöarbete.
Hon pekade även på att det gjorts en hel del för miljön de senaste tio åren (exempelvis högre krav på kemiska produkter och skärpta regler för avgasutsläpp).

— Det finns naturligtvis mycket kvar att göra för miljön men vi kan hämta kraft ifrån det som redan har gjorts. Vi kan också se utvidgningen av EU som en drivkraft och att länder som Kroatien, Serbien och Turkiet börjar arbeta med miljön, sa Kerstin Niblaeus.

Under dagen talades det också en del om Reach, EU:s kemikalielagstiftning. 

— Europa har i särklass den starkaste kemikalielagstiftningen men kontrollen av kemikalier kräver stor kunskap och tillsyn och Reach är ett sätt att försöka harmonisera reglerna för hela Europa, sa Ethel Forsberg, tidigare generaldirektör för Kemikalieinspektionen och numera partner hos hållbarhetskonsulterna U&W.
AE

Lämna en kommentar

Senaste nytt

  • Frost

    Goda helger önskar Ingenjören! Vi är tillbaka 7 januari

    Vi på Ingenjören tar helgledigt. Vi är tillbaka den 7 januari. Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn där vi lägger ut lästips. Goda helger önskar vi alla läsare! 
  • Så  här mycket kostar det att vara sjuk

    Så här mycket kostar det att vara sjuk

    Om du har en månadslön på 50 000 kronor kostar en sjukvecka drygt 5 000 kronor före skatt. Redan efter två sjukveckor blir lönen lägre om du inte har kollektivavtal. Här kan du se vad korta och längre sjukperioder kostar dig.
  • Ingenjör tar silver i minnes-VM

    Ingenjör tar silver i minnes-VM

    När Minnes-VM arrangerades tidigare i höstas fick en svensk ingenjör kliva upp på prispallen. ”Det är skönt att ha minnesteknik som ett verktyg även i vardagen. Det ger lite extra självförtroende” säger silvermedaljören Sylvain Arvidieu.
  • Ingenjörsinriktningarna som ger högst lön

    Ingenjörsinriktningarna som ger högst lön

    11 300 respektive 6 900 kronor skiljer det i månaden mellan de som gått det civilingenjörs- eller högskoleingenjörsprogram som ger högst respektive lägst lön.
  • SLU startar helt nytt civilingenjörsprogram  

    SLU startar helt nytt civilingenjörsprogram  

    Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, kommer starta sitt första civilingenjörsprogram, troligen hösten 2026.  Programmet blir unikt i sitt slag och satsningen ska snabba på omställningen till ett mer hållbart och teknologiskt avancerat jord- och skogsbruk.
Frost

Goda helger önskar Ingenjören! Vi är tillbaka 7 januari

Vi på Ingenjören tar helgledigt. Vi är tillbaka den 7 januari. Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn där vi lägger ut lästips. Goda helger önskar vi alla läsare! 
Fler artiklar