Populärt med miljö

 

Miljödagen 2010 som ägde rum i Ingenjörshuset i Stockholm i torsdags drog stor publik. Temat för dagen var innovationer och miljöarbete i ett europeiskt perspektiv och inbjudna talare var bland annat Kerstin Niblaeus, ordförande för Stockholm Environment Institute, och miljöpartisten och EU-parlamentarikern Carl Schlyter.

Miljödagen 2010 som ägde rum i Ingenjörshuset i Stockholm i torsdags drog stor publik. Temat för dagen var innovationer och miljöarbete i ett europeiskt perspektiv och inbjudna talare var bland annat Kerstin Niblaeus, ordförande för Stockholm Environment Institute, och miljöpartisten och EU-parlamentariker Carl Schlyter.

Det var nästan fullsatt i Polhemssalen i Ingenjörshuset i går när Miljödagen 2010 inleddes. Kerstin Niblaeus, ordförande för Stockholm Environment Institute, var först ut som talare och hennes anförande handlade bland annat om hur EU:s utvidgning kan leda till ett förstärkt miljöarbete.
Hon pekade även på att det gjorts en hel del för miljön de senaste tio åren (exempelvis högre krav på kemiska produkter och skärpta regler för avgasutsläpp).

— Det finns naturligtvis mycket kvar att göra för miljön men vi kan hämta kraft ifrån det som redan har gjorts. Vi kan också se utvidgningen av EU som en drivkraft och att länder som Kroatien, Serbien och Turkiet börjar arbeta med miljön, sa Kerstin Niblaeus.

Under dagen talades det också en del om Reach, EU:s kemikalielagstiftning. 

— Europa har i särklass den starkaste kemikalielagstiftningen men kontrollen av kemikalier kräver stor kunskap och tillsyn och Reach är ett sätt att försöka harmonisera reglerna för hela Europa, sa Ethel Forsberg, tidigare generaldirektör för Kemikalieinspektionen och numera partner hos hållbarhetskonsulterna U&W.
AE

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar