Saabs ingenjörer än en gång utan lön

För tredje månaden i rad blir löneutbetalningarna till Saabs ingenjörer försenade. Fortfarande har man inte hittat någon lösning på hur man ska få pengar till företaget, säger Saabs pressansvarige Gunilla Gustavs på fredagmorgonen.För tredje månaden i rad blir löneutbetalningarna till Saabs ingenjörer försenade. Fortfarande har man inte hittat någon lösning på hur man ska få pengar till företaget, säger Saabs pressansvarige Gunilla Gustavs på fredagmorgonen.

– Vi har inte löst finansieringsfrågan ännu. Därför kan vi inte ge något konkret datum för när lönerna blir betalda. Men det jobbas intensivt för att få in pengarna i bolaget, säger Gunilla Gustavs.

– Det är tredje månaden i rad som löneutbetalningarna blir försenade. Hur har de anställda tagit beskedet den här gången?

– Det är klart att folk är besvikna när de inte får sin lön, och företagsledningen tycker naturligtvis att det är beklagligt. Samtidigt hoppas jag att alla förstår att vi gör allt möjligt för att lösa situationen, och mitt intryck är att folk också är tålmodiga, säger Gunilla Gustavs.

– Vad tittar ni på för lösningar?

– Vi följer flera olika spår för att säkerställa ytterligare finansiering, men tyvärr kan jag inte gå djupare in på det.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar