Lulelärare får Levipriset 2011

Magnus Stenberg, Levipristagare 2011. Foto: LTU.

Magnus Stenberg, Levipristagare 2011. Foto: LTU.

Vid Luleå tekniska universitet arbetar elever redan i årskurs ett i direkt samarbete med företag för att lösa deras arbetsmiljöproblem. Det är ett bra sätt att integrera arbetsmiljöutbildningen för landets ingenjörsstudenter, tycker Sveriges Ingenjörer, som belönar universitetsadjunkten på Luleå tekniska universitet, Magnus Stenberg, med Levipriset 2011.

Magnus Stenberg, Levipristagare 2011. Foto: LTU.

Magnus Stenberg, Levipristagare 2011. Foto: LTU.

Vid Luleå tekniska universitet arbetar elever redan i årskurs ett i direkt samarbete med företag för att lösa deras arbetsmiljöproblem. Det är ett bra sätt att integrera arbetsmiljöutbildningen för landets ingenjörsstudenter, tycker Sveriges Ingenjörer, som belönar en av initiativtagarna till projektet, universitetsadjunkten Magnus Stenberg, med Levipriset 2011.

Levispriset, uppkallat efter den svenska stressforskningens fader Lennart Levi, har delats ut varje år sedan 2004 för att uppmärksamma och uppmuntra goda initiativ när det gäller undervisningen om arbetsmiljöfrågor på de svenska tekniska universiteten och högskolorna.

I år går priset till Magnus Stenberg, universitetsadjunkt och doktorand vid avdelningen för arbetsvetenskap vid Luleå tekniska universitet, för hans förslag på hur man förbättrar arbetsmiljöutbildningen för landets ingenjörsstudenter.

Ett exempel på hur man arbetar med integreringen av arbetsmiljöfrågorna på Luleå tekniska universitet är att studenterna redan i årskurs ett arbetar i projektbaserade kurser med företags arbetsmiljöproblem, i direkt samarbete med företagen.

Juryn tittar särskilt på kandidaternas förmåga att skapa och stimulera intresse bland teknologerna för arbetsmiljöämnet, om de själva har initierat utvecklingsarbete inom arbetsmiljöområdet och om de har tagit initiativ till samarbeten med andra högskolor eller företag och organisationer.

Magnus Stenberg får sitt pris vid seminariet ”Arbetsmiljökunskap – en ekonomiskt lönsam investering”, som äger rum nu på fredag den 9 december klockan 13 – 16.30 i Ingenjörshuset i Stockholm, där Magnus Stenberg själv också kommer att hålla en föreläsning om sitt arbete.

Peter Alestig Blomqvist

Lämna en kommentar

Senaste nytt