Hans Rosling rules!

Frank Sesno, James Hansen, Olivia Judson och Hans Rosling visar vad vetenskapskommunikation kan vara.

Varför lyssnar inte samhället på vetenskapsmännen? Varför har vi så svårt att ta till oss vad forskarna säger? Efter att ha lyssnat i fler dagar från morgon till kväll på forskare inom medicin, fysik, kemi, geografi vet jag svaret. De kan inte berätta en historia. De kan inte tala om varför deras arbete är viktigt och varför vi ska lyssna. Kanske är det en del av den akademiska kulturen, kanske är det illa sett att göra saker spännande. Men när Hans Rosling intar scenen i ett panelsamtal på lördagkvällen lyssnar alla. Han är lysande.
Förre  CNN-reportern Frank Sesno leder samtalet med Rosling, brittiska forskaren/journalisten Olivia Judson och Nasa:s James Hansen och det är så bra som den bästa stå-upp-föreställning samtidigt som det handlar om svåra frågor som statscensur, berättarteknik, födelsetal, klimatförändringar. Vi lär oss massor, vi skrattar, blir provocerade och när vi reser oss efteråt suckar kollegan – Fantastiskt, bara den här grejen var värd hela resan!

Alla kan inte var en Rosling men de kan väl åtminstone försöka!

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

”Det finns ett oändligt behov av hjälp”

Ingenjören Kateryna Mariushkina i Göteborg är en av de volontärer som engagerat sig i arbetet för Ukraina. ”Det som händer i Ukraina finns hela tiden i bakhuvudet” berättar hon.
Fler artiklar