Ericsson varslar tjänstemän

Ericsson i Mölndal varslar 95 tjänstemän om uppsägning. Besked om vilka som kommer att få sluta väntas före semestrarna.Ericsson i Mölndal varslar 95 tjänstemän om uppsägning. Besked om vilka som kommer att få sluta väntas före semestrarna.

Enligt akademikerklubben har det inför 2012 funnits ett besparingskrav på Mölndal, som utvecklar mikrovågslänkar för kommersiellt syfte. Sedan har ytterligare besparingar bedömts nödvändiga och en ny organisation med effektivare arbetssätt har tagits fram.

– Vi har varit olönsamma en tid, det är vi överens om. I akademikerklubben tycker vi att de nya arbetssätten verkar bra. Däremot kan vi inte säga om den nya organisationen kommer att fungera. Ett varsel lägger ju alltid sordin på verksamheten, åtminstone kortsiktigt, säger Tomas Blidberg, ordförande för akademikerklubben i Mölndal. Det är svårt att säga om en ny organisation kommer att bli bra innan den ens är bemannad eller har börjat arbeta.

Ericsson i Mölndal har 600 anställda och cirka 300 av dem är anslutna till Sveriges Ingenjörer/akademikerklubben.

– Vi kommer att ha ett stormöte för medlemmarna på torsdag, säger Tomas Blidberg. Vi har också kontakt med Trygghetsrådet TRR. Diskussionerna om bemanning har inte börjat än. En viktig förutsättning för att förhandla bemanning av organisationerna är att villkoren för dem som tvingas sluta är tillräckligt generösa.

Jenny Grensman

Lämna en kommentar

Senaste nytt