Svensk krishjälp till Filippinerna

Fyra volontärer från Ericsson skickas till Filippinerna för krishjälp.

Fyra volontärer från Ericsson skickas till Filippinerna för krishjälp.

Material för två basläger för boende och kontor, men också så kallad ICT-utrustning för telefon- och kommunikation skickas från Sverige till tyfondrabbade Filippinerna i dag, måndag. Det informerar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Åtta svenskar, som ingår i ett team på totalt 21 personer, åker sedan på tisdag mot Filippinerna för att ingå i de basläger som ska sättas upp och bli knutpunkt för FN:s hjälporganisationer. I teamet finns tekniker, elektriker, experter inom IT och satellitkommunikation, vattenreningsexperter samt sjukvårdskunnig personal för teamet.

Ericssons presstjänst berättar att fyra volontärer från företaget, ingenjörer, hör till dem som skickas Filippinerna. Det sker inom ramen för Ericsson Response, företagets nödhjälpsorganisation. Det är personer som ska rigga upp kommunikationsnäten i drabbade områden.

Den tropiska orkanen Haiyan passerade Filippinerna i fredags, den 8 november, och drabbade främst landets centrala delar. Över 10 000 befaras ha dödats. På grund av stora kommunikationsproblem är räddningsarbetet försvårat.

Ania Obminska

1 kommentar

  • Samir

    jag skulle mer än gärna åka ner och hjälpa alla som behöver hjälp där nere.
    jag har inte pengar till biljett. Om jag visste nåt projekt som behövde frivilliga åker direkt utan att tveka. jag är bra med människor och har stort hjärta. Ialf stort av er Ericsson bra jobbat.

    14 november 2013

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

Efter kraschen, på toppen av karriären, låg ingenjören Kristoffer Ejebro i fosterställning i pojkrummet hos sina föräldrar. Först när förstod att han var högkänslig hittade han nycklarna till ett bra liv.
Fler artiklar