Motionera till Fullmäktige!

Glöm inte bort att motionera till Fullmäktige. Senast på söndag, den 31 augusti, ska motionerna ha kommit till förbundskansliet.

Glöm inte bort att motionera till Fullmäktige. Senast på söndag, den 31 augusti, ska motionerna ha kommit till förbundskansliet.

Den 16-18 november har Sveriges Ingenjörer sitt Fullmäktige, förbundets högsta beslutande organ. Ojämna år handlar Fullmäktige om långsiktig planering och visionsarbete. Jämna årtal samlas de 95 ledamöterna också för att ta ställning till motioner från medlemmarna.

Alla medlemmar i Sveriges Ingenjörer har rätt att skicka in en motion till Fullmäktige. En motion kan lämnas in av en enskild medlem eller av en grupp medlemmar. Vanligtvis kommer det i storleksordningen 40-60 motioner till Fullmäktige. I år har hittills inkommit ett tiotal motioner.

En motion handlar om att förbundet borde försöka ordna ett speciellt branschavtal med de privata arbetsgivarorganisationerna för att underlätta för studenter att ta anställning. Förebilden är ett liknande avtal inom den statliga avtalssektorn mellan Saco-S och Arbetsgivarverket.

I en annan motion föreslår samma författare att förbundet bör underlätta bildandet av lokala akademikerklubbar genom att skapa standardiserade hemsidor där man bara fyller i namn, telefon och adress och andra grundläggande uppgifter.

Varje insänd motion ska endast ta upp en fråga. Och den ska helst vara utformad i form av tydliga så kallade att-satser, som talar om vad man vill att förbundsstyrelsen ska göra.

Läs mer om motioner till Fullmäktige här.

Se hur en motion kan se ut här.

Läs hittills inkomna motioner här (kräver inloggning med medlemsnummer och lösenord).

Motioner skickas som en bilagd fil med epost till:

motion@sverigesingenjorer.se

eller per post till:
Fullmäktige
Sveriges Ingenjörer
Box 1419
111 84 Stockholm.

Sture Henckel

 

 

Lämna en kommentar

Senaste nytt