Nevs ansöker om rekonstruktion

I dag, torsdag, har styrelsen för biltillverkaren Nevs beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion.

I dag, torsdag, har styrelsen för biltillverkaren Nevs beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion.

Enligt ett pressmeddelande från Nevs, National Electric Vehicle Sweden, gör styrelsen detta för att ”skapa mer tid för de pågående förhandlingarna”. En ansökan har lämnats in till tingsrätt.

– De trepartsförhandlingar vi för med två globala fordonstillverkare går fortsatt framåt, är komplexa och har tagit mer tid i anspråk än vad vi förutspått. Vi behöver ytterligare tid för att slutföra förhandlingarna och nå fram till ett avtal. Därför ansöker vi om en företagsrekonstruktion. Vi har för avsikt att till fullo betala våra skulder till leverantörerna, säger Nevs vd Mattias Bergman i pressmeddelandet.

Några fodringsägare har ansökt om indrivning av skulderna hos Kronofogden, men enligt Nevs ska det stora flertalet av de 900 leverantörerna ha valt att avvakta resultatet av de förhandlingar som pågår.

Som Ingenjören tidigare har berättat har Nevs inte kunnat betala lön till sina anställda den 25 den här månaden. Utbetalningarna kan dröja till den 5 september.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar