Huawei vill nyanställa i Sverige

Telekombolaget Huawei vill nyanställa hundra personer inom forskning och utveckling i Sverige inom två år, rapporterar sajten 8till5.Telekombolaget Huawei vill nyanställa hundra personer inom forskning och utveckling i Sverige inom två år, rapporterar sajten 8till5.

Huaweis kommunikationschef i Sverige, Sun Ye, säger till sajten 8till5 att planen är att ha ”mer och mer personal på de lokala enheterna som fokuserar på innovation”. Därför vill telekombolaget utöka antalet anställda i Sverige inom forskning och utveckling med ytterligare hundra personer inom två år.

I dag arbetar 350 av telekombolagets 600 anställda i Sverige med forskning och utveckling vid kontoren i Lund, Kista och Göteborg.

Ania Obminska

2 kommentarer

  • Jonas Karlsson

    Den här år en gammal nyhet som presenterades redan den 6/3 i ett pressmeddelande från Huawei.

    17 april 2015
  • Huawei

    Coolt. Jag hade ingen aning om att Huawei hade så många (600) anställda i Sverige!

    07 april 2015

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Salary, benefits and social security - that's how it works in Sweden

Salary, benefits and social security - that's how it works in Sweden

As someone new to Sweden, it is not obvious how everything works with salary, pensions and uemployment benefit. The role of trade unions, the importance of collective agreements and your own responsibility – the differences can be big, depending on where you come from.
Fler artiklar