Parterna möter AD på onsdag

På onsdag den 20 april träffar Sveriges Ingenjörer tillsammans med medparterna och motparten Almega Arbetsdomstolen. Då ska Almegas fredspliktsinvändning mot fackförbundens strejkvarsel behandlas.

På onsdag den 20 april träffar Sveriges Ingenjörer tillsammans med medparterna och motparten Almega Arbetsdomstolen. Då ska Almegas fredspliktsinvändning mot fackförbundens strejkvarsel behandlas.

Med anledning av Almegas fredspliktsinvändning, som överlämnades i torsdags, har Sveriges Ingenjörer skjutit upp sin planerade strejkstart. där målet är att komma överens med Almega om ett avtal för flexpension. Från början var strejkstarten satt till i dag, måndag, klockan 12, men nu inväntar förbundet Arbetsdomstolens beslut. Ett beslut kan komma tidigast på onsdag.

Ania Obminska

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Vår roll är att vara jobbiga när det behövs”

”Vår roll är att vara jobbiga när det behövs”

Fackföreningar på arbetsplatser, vad gör de egentligen? Kan de stoppa förslag som arbetsgivaren vill genomföra? Och hur kan de hjälpa medlemmarna? Ingenjören har träffat Akademikerföreningen på Cytiva i Uppsala.   
Fler artiklar