”Kommer inte träffa avtal med dåliga villkor”

Sveriges Ingenjörer släpper inte frågan om flexpension i förhandlingarna med Almega. – Vi tänker inte låsa in våra medlemmar i en dålig modell för flexpension, säger förbundets förhandlingschef Camilla Frankelius.

Sveriges Ingenjörer släpper inte frågan om flexpension i förhandlingarna med Almega.

Sveriges Ingenjörers förhandlingsdelegation fortsätter sitt arbete med att försöka få motparten Almega att gå med på kravet på flexpension för medlemmarna. Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer, bedömer att parterna fortfarande står långt ifrån varandra.

– Vi tänker inte låsa in våra medlemmar i en dålig modell för flexpension. Därför ska vi fortsätta förhandla om rätten till flexpension och trycka på motparten, säger Camilla Frankelius.

Den modell som
Almega förespråkar går ut på att den enskilda har möjlighet att välja mellan högre lön eller avsättning till pension. På så sätt får individen själv bestämma över sin lön och löneökning, framhäver Almega. Sveriges Ingenjörer vill i stället att alla ska ha rätt till flexpension och ser det som ett sätt att satsa på bättre pensioner i stort.

– Vi kommer inte att träffa avtal med dåliga villkor vad gäller flexpension – då avstår vi hellre denna omgång och laddar för nästa. Ett dåligt avtal kring flexpension är inte bra för medlemmarna, inte bra för företagen och inte bra för samhället, säger Camilla Frankelius.

Ania Obminska

1 kommentar

  • Mia

    Varför är valmöjligheten som Almega förespråkat inte bra för medlemmarna menar ni?

    04 maj 2016

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Tapani Isoaho

Nya akademikerfacket på Klarna: ”Vill ha transparent process för utköp”

För första gången finns nu en lokal Akademikerförening på Klarna. ”Vi kände att vi ingenjörer och andra med högre utbildning ska kunna föra fram vad vi tycker”, säger den nyvalde ordföranden.
Fler artiklar