Flexpensionsavtal ett steg närmare

Förhandlingarna om flexpensioner mellan Sverige Ingenjörer, Unionen och Almega har pågått hela helgen. Trots att frågan inte är i hamn än har parterna kommit ett steg närmare ett avtal.Förhandlingarna om flexpensioner mellan Sverige Ingenjörer, Unionen och Almega har pågått hela helgen. Trots att frågan inte är färdigförhandlad än har parterna nu kommit ett steg närmare ett avtal.

Enligt den principöverenskommelse mellan fack och arbetsgivare som slöts tidigare i höst måste parterna också få till hållbara överenskommelser på ett antal områden för att överenskommelsen ska börja gälla.

Övergripande var frågan om att modernisera kollektivavtalen men också områdena förhandlingsordning, beredskap, anställningsformer och omställning har behandlats i enskilda arbetsgrupper. Det arbetet skulle ha varit klart den 15 december och kom i mål något sent under helgen 17-18 december.

Under måndagen träffades Ulrika Lindstrand, Martin Linder och Anna-Karin Hatt och antog vad arbetsgrupperna hade kommit fram till som gemensamma skrivningar. Dessa ska nu förankras i delegationer och organisationer innan något är klart.

Senaste den 28 februari måste det arbetet vara klart för att lämna plats för avtalsrörelsen.

Jenny Grensman

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Han är nörden i gillestugan som blev Excelkändis

Ingenjören David Stavegård har nära 18 000 prenumererar på ”torsdagstipset” där han visar smarta funktioner i Excel.  Själv är han mest stolt över att ingå i den exklusiva grupp som regelbundet träffar Microsofts Excelteam.
Fler artiklar